Apple nu mai lucrează cu Jony Ive, designerul preferat al lui Steve Jobs

Apple nu mai lucrează cu Jony Ive, designerul preferat al lui Steve Jobs
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iul 2022

Jony Ive și Apple, companie pentru care a lucrat aproape trei decenii înainte să-și înființeze propria firmă, au decis să nu mai prelungească colaborarea începută în momentul în care acesta a plecat de la Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Designerul preferat al lui Steve Jobs a plecat de la Apple în 2019 și și-a înființat propria firmă de design, numită LoveFrom. Apple era atunci clientul principal al LoveFrom, după semnarea unui contract de peste 100 de milioane de dolari.

Contractul era, însă, destul de restrictiv în ceea ce privește activitatea LoveFrom. De exemplu, Apple putea să blocheze colaborările noii firme cu companii rivale.

Apple a primit interdicție de vânzare a modelelor iPhone 12 și iPhone 13 în Columbia CITEȘTE ȘI Apple a primit interdicție de vânzare a modelelor iPhone 12 și iPhone 13 în Columbia

Acum, la trei ani distanță după ce Jony Ive a plecat de la Apple și a înființat LoveFrom, cele două părți au decis că nu mai este cazul să prelungească colaborarea. Apple nu mai este clientul principal al LoveFrom, iar compania lui Ive are acum libertate completă în alegerea clienților.

Conform The New York Times, se pare că în cadrul Apple executivii deveniseră nemulțumiți de cât de mulți bani se duc către compania lui Ive și de faptul că mai mulți designeri au ales să plece și să lucreze pentru acesta.

Echipa de design de la Apple va fi condusă de COO-ul Jeff Williams, însă, deciziile finale vor fi luate de cei de la marketing.

LoveFrom, pe de altă parte, nu duce lipsă de bani și de clienți. Printre cei mai celebri clienți ai acesteia se numără Airbnb și Ferrari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
jony ive