Piața PC-urilor de birou va scădea în regiune cu mai bine de o treime anul acesta

Piața PC-urilor de birou va scădea în regiune cu mai bine de o treime anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iul 2022

Gartner estimează că piața de PC-uri va scădea în 2022, din cauza contextului geopolitic, cu 36,4% în Europa de Est, unde sunt așteptate scăderi pe linie pentru toate categoriile majore de dispozitive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reducerea cererii, după creșterea determinată de pandemie în ultimii doi ani, combinată cu tulburări geopolitice, precum războiul din Ucraina, inflația și fluctuațiile valutare, vor avea ca rezultat o scădere masivă a pieței de PC-uri în acest an.

Apple a primit interdicție de vânzare a modelelor iPhone 12 și iPhone 13 în Columbia CITEȘTE ȘI Apple a primit interdicție de vânzare a modelelor iPhone 12 și iPhone 13 în Columbia

Gartner și-a completat estimările anterioare, oferind acum date specifice Europei de Est. Astfel, compania se așteaptă ca desktop-urile să scadă anul acesta cu 36,5%, iar laptopurile cu 28,9%.

De același trend vor suferi și dispozitivele mobile premium, precum ultrabook-uri și convertibile. Acestea vor scădea în 2022 cu 21,1%, în vreme ce telefoanele vor pierde 15 procente.

Pentru anul viitor, Gartner se așteaptă ca telefoanele mobile să revină pe o ușoară creștere, în vreme ce PC-urile vor continua să scadă cu între 4% și 6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
desktop
laptop
telefon