Apple pregătește un mod întunecat pentru iOS și o nouă interfață pentru iPad

Apple pregătește un mod întunecat pentru iOS și o nouă interfață pentru iPad
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 feb 2019

După un an de pauză, în care s-a concentrat pe îmbunătățirea performanțelor și repararea bug-urilor, Apple va adăuga din nou diverse facilității prin intermediul următorului update major de iOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În fruntea listei de noutăți pe care le va aduce iOS 13, conform informațiilor obținute de Bloomberg, stă modul întunecat, care va fi implementat direct la nivelul sistemului de operare.

Această abordare va permite activarea unui fundal de culoare închisă și în aplicațiile care nu includ din proprie inițiativă un mod întunecat, dar vor implementa suportul pentru modul pe care Apple îl va lansa.

Folosirea culorilor închise este recomandată pe dispozitivele cu ecran OLED pentru creșterea autonomiei. Cu cât mai mult din ecran este acoperit de nuanțe întunecate, cu atât mai puțini pixeli vor fi aprinși.

Apple a început să vândă iPhone X recondiționat CITEȘTE ȘI Apple a început să vândă iPhone X recondiționat

În cazul Apple, va mai exista foarte probabil și un câștig de ordin estetic, aspect important pentru producătorul iPhone-ului. Prin integrarea modului întunecat la nivelul sistemului de operare se va folosi aceeași paletă de culori în toate aplicațiile care-l vor suporta.

Datorită reducerii consumului de energie obținute astfel, mai mulți producători, alături de Apple vor lansa anul acesta, sub o formă sau alta, moduri întunecate pentru propriile dispozitive. Google, spre exemplu a anunțat că va implementa un astfel de mod în următoarea versiune de Android.

Și Samsung va oferi ceva asemănător în cadrul interfeței Touch Wiz, în vreme ce alte interfețe, precum Oxygen OS a celor de la OnePlus, includ deja un astfel de mod.

Galaxy S10 va fi unul din primele smartphone-uri compatibile cu Wi-Fi 6 CITEȘTE ȘI Galaxy S10 va fi unul din primele smartphone-uri compatibile cu Wi-Fi 6

iOS 13 va mai aduce, conform celor de la Bloomberg, un nou ecran principal pentru iPad. Deși nu există imagini sau detalii clare legate de această modificare, cel mai probabil Apple se va concentra pe creșterea capacității de multitasking a tabletelor sale.

Nu în ultimul rând, iOS va include aplicații pentru serviciile noi pe care Apple le va lansa în 2019. Printre acestea se numără mult mediatizatul serviciu de streaming video și un serviciu de subscripții pentru reviste.

Mai multe despre iOS 13 vor fi comunicate în mod oficial de Apple, mai mult ca sigur, în luna iunie, când va fi organizat WWDC 2019 (Worldwide Developers Conference).

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
iphone
ipad