Apple renunță în mod surprinzător la încărcătorul wireless AirPower

Apple renunță în mod surprinzător la încărcătorul wireless AirPower
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2019

Apple a decis să renunțe la încărcătorul wireless AirPower, anunțat în 2017 odată cu iPhone X, o retragere rară pentru un producător de dispozitive cunoscut pentru lansările spectaculoase de produse, transmite Reuters, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Încărcătorul de forma unui pad avea rolul să permită încărcarea concomitentă a trei produse Apple, cum ar fi iPhone, Apple Watch și căștile AirPods.

În timp ce încărcătoarele wireless s-au răspândit în industria gadget-elor, încărcarea rapidă a trei dispozitive în același timp s-a dovedit a fi dificilă. Comerciantul de mobilă Ikea, de exemplu, vinde pad-uri de încărcare de 60 de dolari care pot încărca trei telefoane, dar lent, la o putere de 5W.

Apple a anunțat într-un comunicat că a ajuns la concluzia că încărcătorul AirPower ”nu poate atinge standarde ridicate”.

”Ne cerem scuze clienților care așteptau această lansare. Continuăm să credem că viitorul este wireless și suntem dedicați să ducem mai departe experiența wireless”, a declarat Dan Riccio, vicepreședinte al Hardware Engineering  la Apple.

FOTO O vilă neoclasică, fost sediu al Gestapo-ului și al Rofilm, este pusă în vânzare de la 1,5 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO O vilă neoclasică, fost sediu al Gestapo-ului și al Rofilm, este pusă în vânzare de la 1,5 milioane de euro

Anunțul este unul rar pentru Apple, cunoscută în industria electronicelor pentru păstrarea discreției planurilor referitoare la produse până la lansarea publică a acestora, în cadrul unor evenimente spectaculoase organizate în Silicon Valley. Anunțarea timpurie a AirPower, alături de căștile AirPods cu încărcare wireless, a fost o îndepărtare de la această tradiție. Apple a lansat săptămâna trecută o nouă versiune a căștilor  AirPods, ceea ce a amplificat speculațiile că vor fi urmate în curând de încărcătorul wireless.

Daring Fireball, un site care publică știri referitoare la Apple, a relatat anterior că inginerii Apple au probleme cu dispozitivele care se supraîncălzesc pe încărcătorul AirPower.

Apple a refuzat să comenteze dincolo de comunicatul publicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
airpower
esec