Acțiunile Lyft au crescut cu până la 23% la debutul la bursa din New York

Acțiunile Lyft au crescut cu până la 23% la debutul la bursa din New York
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2019

Acțiunile companiei americane de ride-sharing Lyft au crescut cu până la 23% la bursa din New York, pe fondul cererii puternice din partea investitorilor, în anticiparea listării companiei concurente mai mari Uber Technologies, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Listarea Lyft, cea mai mare din acest an la burda din New York, creează condițiile pentru debutul bursier al altor startup-uri unicorn din Silicon Valley, între care se află Pinterest, Postmates și Slack Technologies, scrie News.ro.

Vicepremierul Daniel Suciu: Guvernul a eliminat sintagma \'\'în mod repetat\'\' din Legea privind transportul în regim de taxi. Reacția Uber CITEȘTE ȘI Vicepremierul Daniel Suciu: Guvernul a eliminat sintagma ''în mod repetat'' din Legea privind transportul în regim de taxi. Reacția Uber

Succesul ofertei publice inițiale a Lyft vine în pofida pierderilor mari înregistrate de companie, a criticilor legate de structura în două clase a acțiunior și a unor îngrijorări provocate de strategia în domeniul conducerii autonome și al unor noi legi privind majorarea câștigurilor șoferilor.

Joi, Lyft a stabilit prețul celor 32,5 milioane de acțiuni la 72 de dolari pe unitate, la nivelul superior al intervalului de preț deja ridicat, de 70-72 dolari pe unitate, obținând 2,34 de miliarde de dolari în oferta publică inițială.

Acțiunile au deschis vineri la 87,24 dolari pe unitate, dar au închis în urcare cu 8,7%, la 78,29 dolari pe unitate, conferind Lyft o capitalizare de aproximativ 22,2 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ride-sharing
lyft