Apple repară mai multe vulnerabilități exploatate de hackeri în iPhone și alte produse

Apple repară mai multe vulnerabilități exploatate de hackeri în iPhone și alte produse
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mai 2021

Un update de securitate de prioritate maximă, pentru iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, a fost lansat de Apple din cauza unor noi găuri de securitate descoperite în sistemele de operare ale acestor produse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a lansat, la scurt timp după iOS 4.5, un nou update pentru iOS, iPadOS, WatchOS și macOS, care adresează o serie de vulnerabilități 0-day, despre care există indicii că sunt deja exploatate de hackeri.

Sursa problemelor este motorul de randare al browser-ului Safari, WebKit, iar metoda de atac este este una deja obișnuită - prin intermediul unei pagini web special modificate, care duce la executarea de la distanță a codului malițios.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Pentru rezolvarea problemelor, Apple a lansat iOS 14.5.1, iPadOS 14.5.1, macOS Big Sur 11.3.1 și watchOS 7.4.1.

Gravitatea vulnerabilităților, a determinat Apple să se gândească și la utilizatorii ale căror device-uri nu sunt compatibile cu cele mai noi versiuni ale sistemelor sale de operare. Pentru iPhone-urile vechi, a fost lansat iOS 12.5.3.

Toți utilizatorii dispozitivelor Apple sunt încurajați să instaleze cât mai urgent noul update.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
hackeri
iphone
securitate
safari