Apple repară trei noi găuri de securitate exploatate de hackeri

Apple repară trei noi găuri de securitate exploatate de hackeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 sep 2023

Trei patch-uri, pentru trei vulnerabilități de tip 0-day, care afectau mai multe dintre produsele companiei, inclusiv iPhone și Mac, au fost lansate vineri de Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a lansat trei patch-uri de securitate care repară trei vulnerabilități grave, de tip 0-day - care erau deja cunoscute și explorate de hackeri înainte de a exista patch-uri.

Deși existente inclusiv în watchOS și iPadOS, vulnerabilitățile erau folosite de hackeri în special pentru a ataca utilizatorii de iPhone și Mac.

iPhone 15 le arată utilizatorilor prin câte cicluri de încărcare a trecut bateria CITEȘTE ȘI iPhone 15 le arată utilizatorilor prin câte cicluri de încărcare a trecut bateria

Două dintre găurile de securitate existau în motorul WebKit și platforma de securitate a browser-ului Safari, permițând hackerilor să păcălească validarea prin semnături pentru a instala aplicații și a rula cod prin intermediul unor pagini web.

A treia, rezidentă în Kernel Framework, care furnizează API-uri și suport pentru extensiile și driverii găzduiți în miezul sistemului de operare, putea fi folosită dacă hackerii dobândeau acces la local la dispozitive.

Cele trei găuri de securitate afectau un mare număr de dispozitive Apple. Erau vulnerabile toate smartphone-urile companiei, de la iPhone 8, toate tabletele de la iPad mini 5, toate versiunile de macOS de la Monterey încoace și modelele de Apple Watch lansate de la Series 4 în prezent.

Apple a avut un an plin, până acum, în ceea ce privește securitatea. Cu cele trei noi vulnerabilități, compania a reparat anul acesta deja 16 găuri de securitate de tip 0-day.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
securitate
hackeri
iphone
mac
ipad
apple watch