Apple și Google vor interzice utilizarea urmăririi locațiilor în aplicațiile de identificare a contactelor

Apple și Google vor interzice utilizarea urmăririi locațiilor în aplicațiile de identificare a contactelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2020

Apple și Google, divizie a grupului Alphabet, au anunțat luni că vor interzice utilizarea urmăririi locațiilor în aplicațiile care folosesc un nou sistem de identificare a contactelor, construit de cele două companii pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile ale căror sisteme de operare sunt instalate pe 99% din telefoanele inteligente, au anunțat luna trecută că vor lucra împreună pentru a crea un sistem de notificare a persoanelor care au fost în apropierea persoanelor care au fost testate pozitiv la COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, scrie News.ro.

EXCLUSIV Orange România, chemat în instanță pentru despăgubiri de peste 17 milioane de euro. Sunt invocate practici apreciate ca anticoncurențiale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange România, chemat în instanță pentru despăgubiri de peste 17 milioane de euro. Sunt invocate practici apreciate ca anticoncurențiale

Companiile intenționează să permită autorităților de sănătate publică să utilizeze doar tehnologia.

Ambele companii au afirmat că respectarea confidențialității și împiedicarea guvernelor de a utiliza sistemul pentru a obține date despre cetățeni a fost obiectivul lor pricipal.

Sistemul folosește semnalele bluetooth de la telefoane pentru a detecta întâlniri și nu utilizează și nu stochează date GPS despre locație.

Însă dezvoltatorii de aplicații oficiale legate de coronavirus din mai multe state din SUA au declarat pentru Reuters luna trecută că este vital să li se permită să folosească datele de localizare GPS în corelație cu noul sistem de urmărire a contactelor, pentru a urmări modul în care se deplasează focarele de infecții și pentru a identifica aceste focare.

Apple și Google au spus că nu vor permite utilizarea datelor GPS împreună cu sistemele de urmărire a contactelor. În aceste condiții, autoritățile de sănătate publică care doresc să utilizeze date GPS despre locație să se bazeze pe soluții de lucru instabile, pentru a detecta întâlniri care utilizează senzori Bluetooth.

Experții în domeniul confidențialității au avertizat că orice cache de date despre locații legate de problemele de sănătate ar putea face ca întreprinderile și persoanele să fie vulnerabile la critici publice, dacă datele sunt expuse.

Autoritățile și dezvoltatorii lor de aplicații ar putea respinge restricțiile Apple-Google și, în schimb, să folosească un sistem bazat pe Bluetooth mai rudimentat, pentru a se conecta cu persoanele cu care au interacționat. Însă  sistemul va rata probabil unele întâlniri, deoarece iPhone-urile și dispozitivele Android opresc conexiunile Bluetooth după ceva timp, pentru economisirea bateriei și alte motive, cu excepția cazului în care utilizatorii își amintesc să le reactiveze.

Apple și Google au mai anunțat luni că vor permite utilizarea unei singure aplicații pe țară pentru depistarea contactelor, pentru a evita fragmentarea și pentru a încuraja adoptarea pe  scară mai largă.

Companiile au arătat că vor sprijini țările care optează pentru o abordare de stat sau regională și că statele americane vor avea voie să utilizeze sistemul.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
coronavirus