Flickr: iPhone este departe cel mai folosit device pentru fotografii în 2017

Flickr: iPhone este departe cel mai folosit device pentru fotografii în 2017
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 dec 2017

Flickr, unul dintre cele mai populare servicii de photo sharing, a dat publicității studiul anual privind cele mai folosite dispozitive în realizarea fotografiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Datele adunate prin intermediul meta-informațiilor care însoțesc fotografiile postate pe Flickr în decursul acestui an arată o dominare covârșitoare a smartphone-urilor – jumătate din fotografii au fost făcute cu smartphone-ul.

Față de anul trecut, gradul de folosire al smartphone-urilor în fotografie a crescut cu 2 procente. O creștere surprinzătoare o înregistrează DSLR-urile, care cresc de la 25% în 2016, la 33% în 2017.

Creșterile celor două categorii au venit pe seama aparatelor compacte, de tip „point and shoot”, care au scăzut de la 21% în urmă cu un an, la doar 12 procente. Pe o parte acestea și-au pierdut avantajul portabilității în fața smartphone-urilor, iar pe de altă parte cei care țin la calitatea fotografiilor aleg un DSLR sau un mirrorless.

Apple ar putea crește autonomia următoarelor modele de iPhone adoptând un design atipic al bateriei CITEȘTE ȘI Apple ar putea crește autonomia următoarelor modele de iPhone adoptând un design atipic al bateriei

Aparatele mirrorless, care aduc avantajele DSLR-urilor într-o construcție mai compactă, dețin 4% din fotografiile postate pe Flickr în 2017. Prețul extrem de ridicat este, cu siguranță, cel care face ca acest procent să nu fie mai mare.

Apple, cu 54%, Canon, cu 23% și Nikon, cu 18%, sunt cele mai populare branduri folosite în fotografie anul acesta.

Dominația Apple este covârșitoare, conform datelor obținute de Flickr. 9 din cele mai folosite dispozitive în 2017 sunt diverse modele de iPhone, în frunte cu iPhone 6, iPhone 6s și iPhone 5s.

Singurul device din top 10 care nu este făcut de Apple e Canon 5D Mark III, care ocupă poziția a noua.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotografie
apple
iphone