Google Maps va oferi ghidare în timp real pentru transportul în comun și pedestru

Google Maps va oferi ghidare în timp real pentru transportul în comun și pedestru
scris 11 dec 2017

Google pregătește actualizarea aplicației Maps cu funcții de ghidare și notificări pentru călătoriile pedestre și cu transportul în comun.

Dacă până acum indicațiile vocale și vizuale în timp real erau disponibile doar pentru transportul cu mașina, într-un mod asemănător GPS-urilor clasice, în viitorul apropiat Google Maps va extinde suportul acestor facilități și pentru alte tipuri de călătorii.

Mai precis, utilizatorii care merg pe jos sau folosesc transportul în comun vor beneficia de indicații în timp real din partea Google Maps. Indicațiile în timp real înseamnă atât ghidare vocală, cât și notificări vizibile pe ecranul telefonului.

Indicații precum, „fă dreapta pe prima stradă” sau „mai mergeți drept 500 de metri” vor putea fi auzite de utilizatori la căști sau la difuzoarele telefoanelor.

Flickr: iPhone este departe cel mai folosit device pentru fotografii în 2017 CITEȘTE ȘI Flickr: iPhone este departe cel mai folosit device pentru fotografii în 2017

De asemenea, foarte utile vor fi aceste indicații în cazul transportului în comun. Utilizatorului i se va spune când trebuie să schimbe mijlocul de transport sau când a ajuns la destinație și trebuie să coboare.

Deși Google Maps oferea și până acum informații privind transportul în comun și pedestru, nu exista o funcție completă de ghidare. În cazul transportului în comun, de exemplu, utilizatorul trebuia să stea tot timpul cu ochii pe aplicație pentru a vedea când ajunge la destinație.

Ca alternativă la ghidarea vocală pentru cele două tipuri de transport, Google Maps va putea emite notificări. Cei care optează pentru a doua variantă vor fi atenționați prin sunete și mesaje pe ecran când este necesară atenția lor.

Testarea noilor facilități este pe ultima sută de metri, astfel că nu va mai dura mult până când acestea vor fi integrate în aplicație. Ca de obicei, noutățile vor ajunge mai întâi pe Android.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
gps
maps