Apple va reduce prețurile la iPhone în unele țări după scăderea de 15% din primul trimestru

Apple va reduce prețurile la iPhone în unele țări după scăderea de 15% din primul trimestru
scris 30 ian 2019

Veniturile generate de iPhone au scăzut în primul trimestru al anului cu 15%, fapt care a determinat Apple să-și regândească strategia de preț cel puțin în unele țări.

Așa cum era de așteptat, după previziunea revizuită din urmă cu o lună, vânzările de iPhone au scăzut în Q1 2019 până la 51,98 miliarde dolari. Numărul iPhone-urilor active a ajuns la 900 de milioane, cu 9% mai mult decât în urmă cu an.

Cea mai mare vină a scăderii o are piața din China, acolo unde veniturile au fost de 13,17 miliarde de dolari, în scăderea cu 27%.

În total, incluzând iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch și iPod, numărul total al dispozitivelor Apple active la nivel global a ajuns la 1,4 miliarde.

Gmail, inaccesibil temporar marți pentru utilizatori din Europa, Asia și cele două Americi CITEȘTE ȘI Gmail, inaccesibil temporar marți pentru utilizatori din Europa, Asia și cele două Americi

În afara scăderii cu 15% a iPhone-urilor, toate celelalte produse și servicii au crescut cu 19%. La 10,9 miliarde de dolari au ajuns în ultimul trimestru veniturile generate de divizia de servicii.

Notabil este faptul că în vreme ce iPhone a scăzut, veniturile generate de iPad au crescut cu 17%, în condițiile în care vânzările de tablete suferă din cauza unei folosiri îndelungate.

Șeful companiei Tim Cook a remarcat că puterea dolarului american în concordanță cu scăderea altor monede, a făcut ca iPhone-ul să fie mai scump în anumite țări. De aceea, Apple va analiza acest fenomen și va reduce prețurile punctual pentru unele țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad