Apple va vinde iPhone 15 produs în India din ziua lansării

Apple va vinde iPhone 15 produs în India din ziua lansării
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 sep 2023

Pentru prima oară în istoria companiei, unități din cea mai recentă serie de smartphone-uri Apple produse în India se vor găsi la vânzare chiar din ziua intrării acestora pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția de smartphone-uri Apple din India a ajuns la un nivel suficient de înalt, pentru ca unitățile de iPhone produse aici să fie disponibile pe piață încă din prima zi.

Acestea vor fi vândute în India, dar și în alte regiuni.

VIDEO Apple a lansat iPhone 15 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat iPhone 15

Până acum, unitățile de iPhone produse în India ajungeau pe piață cu câteva săptămâni sau chiar luni după lansarea unei noi serii, toate unitățile disponibile în prima zi fiind dezvoltate în China.

Este un pas important pentru Apple, care lucrează de mai mulți ani la diversificarea producției, pentru scăderea dependenței de China, țară de care depinde producția multora dintre dispozitivele companiei, în frunte cu iPhone-urile.

Și momentul este unul cu o semnificație aparte, având în vedere că, din urmă cu câteva zile, Apple se confruntă cu probleme în China, țară în care reprezentanții guvernamentali nu mai au voie să folosească iPhone-uri în interes de serviciu.

Apple produce iPhone-uri în India încă din 2020, dar, în continuare, majoritatea smartphone-urilor companiei sunt produse în China, acolo unde există o infrastructură mai bună, iar partenerii au mai multă experiență.

În prezent, Apple produce 7% din iPhone-uri în India și se așteaptă ca acest procent să crească la 25% până în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 15
india