iPhone 15 va permite limitarea nivelului de încărcare a bateriei

iPhone 15 va permite limitarea nivelului de încărcare a bateriei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 sep 2023

Utilizatorii celei mai noi serii de iPhone vor putea încerca să protejeze viața bateriei, limitând nivelul de alimentare cu energie a acesteia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai recentă variantă de test a iOS 17, livrată cu doar o săptămănă înainte de lansarea noii versiuni finale a sistemului de operare care stă la baza iPhone-urilor, include o opțiune exclusiv dedicată noii serii de smartphone-uri.

Aceasta permite utilizatorilor să aleagă nivelul maxim de alimentare a bateriei, opțiune prin care aceștia pot alege ca alimentarea să se oprească la un prag inferior.

Apple a lansat un serviciu de asistență rutieră prin satelit CITEȘTE ȘI Apple a lansat un serviciu de asistență rutieră prin satelit

Practic, utilizatorii pot opta ca bateria să se încarce doar până la 90%, 80% ori alt procent, pentru a încerca să protejeze durata de viață a bateriei.

Limitarea alimentării, chiar dacă înseamnă o autonomie mai mică a smartphone-ului, poate ajuta bateria să reziste mai mult în timp.

Orice baterie, prin prima proceselor chimice implicate, pierde în timp din capacitatea de stocare a energiei. Alimentarea la mai puțin de 100% poate ajuta la deteriorarea mai lentă, în timp, a bateriei.

Noua opțiune este diferită de Optimized Charging, care alimentează bateria până la 80% când este pusă la încărcat, completând restul capacității atunci când smartphone-ul crede că urmează a fi deconectat de la priză.

Aceasta permite utilizatorului să aleagă până la ce nivel se încarcă bateria, în cazul în care sistemul automatizat Optimized Charging nu se potrivește propriului program.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 15
baterie
ios 17