Apple vrea daune de la Epic în scandalul Fortnite

Apple vrea daune de la Epic în scandalul Fortnite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 sep 2020

Producătorul iPhone-ului a cerut în instanță daune de la Epic, producătorul jocului Fortnite, pentru încălcarea clauzelor contractuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cea mai recentă mutare în jocul de șah pe foarte mulți bani dintre Epic și Apple vine din partea celui din urmă, care a depus în instanță cerere pentru plata de daune, pretinzând că producătorul Fortnite nu a respectat clauzele contractuale dintre cele două companii.

Nu se cunoaște suma pe care Apple o cere de la Epic.

Noile iPhone-uri ar putea intra pe rând pe piață CITEȘTE ȘI Noile iPhone-uri ar putea intra pe rând pe piață

Cererea depusă de avocații Apple include o serie de formulări și interpretări interesante, ce nu par prea departe de adevăr. Apple spune că Epic pozează într-un Robin Hood care luptă cu corporațiile, însă, în realitate, este o companie care valorează mai multe miliarde de dolari, ce nu vrea să plătească pentru valoarea pe care o câștigă prin App Store.

Apple vine și cu cifre în sprijinul acuzațiilor, arătând că Epic a câștigat, din jocurile livrate prin App Store, peste 600 milioane de dolari.

Mutarea gigantului american vine ca răspuns la cererea depusă recent de Epic, care dorește ca Fortnite să fie repus în funcțiune în App Store printr-o decizie judecătorească.

Întreaga poveste a început când Epic a introdus în Fortnite instrumente de plată care ocoleau App Store și Play Store, pentru a evita plata comisionului cerut de Apple și Google. Atât Apple, cât și Google au răspuns prin eliminarea Fortnite. A urmat chemarea imediată în judecată a celor două companii de către Epic, care a părut pregătit de bun început pentru acest scenariu.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
epic
fortnite
app store