Apple vrea să blocheze un proces care ar putea democratiza magazinul de aplicații pentru iOS

Apple vrea să blocheze un proces care ar putea democratiza magazinul de aplicații pentru iOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 nov 2018

Apple a făcut apel la Curtea Supremă a Statelor Unite împotriva unei decizii care conferă dreptul unui grup de utilizatori să inițieze un proces în care să o acuze de monopol în cazul App Store.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un grup de utilizatori ai produselor Apple vrea să inițieze un proces împotriva companiei prin care să o acuze că abuzează de poziția de monopol pentru a crește prețul aplicațiilor de iPhone și iPad. Aceștia au primit o decizie favorabilă anul trecut din partea unui tribunal, iar Apple face acum apel la Curtea Supremă.

App Store este singurul magazin de aplicații pentru sistemul de operare iOS, iar Apple percepe o taxă de 30% din prețul de vânzare de la dezvoltatorii de aplicații și jocuri pentru dispozitivele mobile ale companiei.

Grupul organizat legal de utilizatori acuză Apple că îi obligă să plătească mai mult pe aplicații, profitând de poziția dominantă. Aceștia susțin că prețurile ar fi fost mai mici dacă aplicațiile ar fi fost disponibile din mai multe surse.

Microsoft și Apple lucrează împreună pentru rezolvarea problemelor de compatibilitate ale aplicației iCloud pentru Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft și Apple lucrează împreună pentru rezolvarea problemelor de compatibilitate ale aplicației iCloud pentru Windows 10

Apple, de cealaltă parte, spune că dezvoltatorii sunt cei care stabilesc prețurile și că aplicațiile sunt cumpărate direct la aceștia.

Dacă Apple pierde apelul, care începe prin prezentarea argumentelor, compania americană și-ar putea vedea amenințată una din sursele importante de venituri, magazinul de aplicații. 38,5 miliarde de dolari a generat App Store anul trecut pentru Apple.

Chiar dacă vor avea câștig de cauză la Curtea Supremă, utilizatorii vor trebui să convingă într-un proces separat că Apple profită de poziția în care se află și că procentul perceput este de vină pentru prețurile mari ale aplicațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
aplicatii
app store
proces