Xiaomi a doborât recordul pentru cele mai multe magazine deschise simultan

Xiaomi a doborât recordul pentru cele mai multe magazine deschise simultan
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 nov 2018

Producătorul chinez Xiaomi a deschis simultan 500 de magazine în India, stabilind un record omologat de Guinness.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Xiaomi a deschis simultan în India 500 de magazine. Evenimentul a avut loc pe 29 octombrie, însă compania a așteptat omologarea oficială a recordului de către Guinness înainte să comunice.

Xiaomi promite că noile magazine vor oferi un nou model de retail pentru India și că va încerca să ofere locuitorilor din zonele rurale experiența unor așa-zise magazine-flagship.

Compania are planuri și mai mari pentru 2019, când dorește să deschidă, poate nu chiar simultan, 5.000 de magazine noi în India. Cele 5.000 de magazine ar urma să creeze 15.000 de locuri de muncă.

Conexiunile mobile sunt mai rapide decât cele Wi-Fi în 33 de țări CITEȘTE ȘI Conexiunile mobile sunt mai rapide decât cele Wi-Fi în 33 de țări

În trimestrul trei al acestui an, Xiaomi a depășit așteptările înregistrând venituri de 6,5 miliarde de euro. Producătorul chinez ocupă primul loc în India, care este și piața în care înregistrează cel mai mare succes.

Xiaomi are o cotă de 27% în India, unde a depășit liderul de anul trecut, Samsung. Coreenii au pierdut 6% cotă de piață în ultimul an, coborând la 23%.

Alături de China, India este una dintre cele mai mari piețe din lume, însă este o piață în care puterea scăzută de cumpărare nu avantajează marjele mari de profit. Tocmai acest lucru a contribuit la succesul Xiaomi, companie care, spre deosebire de Samsung, este dispusă să vândă mai ieftin.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
magazine
india