Apple vrea să emită pentru prima dată obligațiuni în Taiwan, de 1 miliard de dolari

Apple vrea să emită pentru prima dată obligațiuni în Taiwan, de 1 miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2016

Apple intenționează să emită pentru prima dată obligațiuni în Taiwan, în valoare de 1 miliard de dolari, au declarat surse apropiate situației, operațiune care ar alătura producătorul de iPhone-uri altor companii mari care au atras miliarde de dolari pe piața de obligațiuni a insulei, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Obligațiunile Apple ar avea o maturitate de 30 de ani, au spus sursele, arată news.ro.

Reprezentanții Apple au refuzat să comenteze.

Apple investește un miliard de dolari în rivalul chinez al aplicației de transport Uber CITEȘTE ȘI Apple investește un miliard de dolari în rivalul chinez al aplicației de transport Uber

Lichiditatea pieței taiwaneze de obligațiuni este mare, investitorii în titluri pe termen lung, în principal firme de asigurări de viață, fiind interesați de companii cu bonitate ridicate, dar și de randamente mari.

Companiile multinaționale efectuează în mod regulat emisiuni de obligațiuni de astfel de mărimi în Taiwan.

În luna decembrie a anului trecut, producătorul american de cipuri Intel a vândut obligațiuni în valoare de 915 milioane de dolari, pe termen de 30 de ani și randament de 4,7%.

O lună mai târziu, producătorul de bere Anheuser Busch InBev a emis obligațiuni de 1,47 miliarde de dolari, tot pe 30 de ani, cu randament de 4,915%.

În acest an, pe piața din Taiwan au fost emise obligațiuni în valoare de 16 miliarde de dolari, mai mult de jumătate din emisiunile de 29 de miliarde de dolari americani care au avut loc în 2015, potrivit datelor oficiale.

Investorii sunt interesați de randamente de 4,2%-4,2% pentru obligațiunile Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
taiwan
obligatiuni