Apple vrea să se asocieze cu parteneri pentru ”plăți alternative” și caută un negociator în acest scop

Apple vrea să se asocieze cu parteneri pentru ”plăți alternative” și caută un negociator în acest scop
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2021

Apple vrea să încheie parteneriate pentru ”plăți alternative” și cauza un negociator șef în acest scop, potrivit unui anunț de angajare publicat de companie, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rolul negociatorului va include evaluarea unor posibili parteneri, negocierea și semnarea de acorduri, precum și lansarea unor programe și funcții noi pentru serviciile Wallets, Payments și echipa comerciale ale Apple. De asemenea, negociatorul va lucra cu echipele Apple Pay, scrie News.ro.

FOTO Val de atacuri de tip sextortion scam via e-mail CITEȘTE ȘI FOTO Val de atacuri de tip sextortion scam via e-mail

“Va conduce programul de parteneriate cu jucători cheie din ecosistemul plăților alternative, va acoperi procesul complet de identificare a partenerilor, dezvoltarea cazului de afaceri și socializare, negocierea parteneriatului, semnarea contractului și punerea în execuție a acestuia, lansarea pe piață și dezvoltarea continuă a valorii parteneriatului”, se arată în anunț.

Ca majoritatea anunțurilor de angajare ale Apple, acesta nu menționează produse specifice sau parteneriatele la care va lucra negociatorul șef. Menționează în schimb unele exemple de experiențe de plăți alterunative doriete de Apple, precum portofelele digitale, BNPL (buy now pay later – cumpără acum plătește mai târziu, precum Affirm), plăți rapide și criptomonede.

Apple are o aplicație de portofel digital inclusă în iPhone, numită Wallet, care pe parcursul anilor a ajuns să includă un număr de servicii financiare, cum ar fi  Apple Pay, Apple Card și programe de recompensare a loialității.

Directorul general al Apple, Tim Cook, și-a expus public viziunea unui viitor fără cash, doar cu plăți digitale.

Giganții IT se pregătesc să achiziționeze \ CITEȘTE ȘI Giganții IT se pregătesc să achiziționeze "piticii" din industria jocurilor

Apple nu a anunțat încă o caracteristică care să permită utilizatorilor de iPhone să accepte pe scară largă plățile, cu excepția serviciului său peer-to-peer. Dar compania a luat în considerare ideea.

Anul trecut, Apple a cumpărat Mobeewave, un startup care a creat software care a permis dispozitivelor cu cipuri NFC, cum ar fi iPhone-urile și iPad-urile Apple, să devină terminale de plată.

Interesul Apple pentru criptomonede este mai puțin clar. După ce Tesla a investit în bitcoin anul acesta, unii analiști au sugerat că Apple ar trebui să înceapă să ofere posibilitatea de a cumpăra și vinde criptomonede. Însă directorii Apple au respins această idee. În 2019, un director al Apple Pay a spus că compania a observat ”potențial pe termen lung” al tehnologiei criptomonedelor, dar că nu este concentrată pe aceasta. Mai târziu în acel an, CEO-ul Apple, Tim Cook, a respins ideea ca Apple să lanseze propria criptomonedă, precum Diem al Facebook.

Un reprezentant al Apple nu a răspuns unei cereri de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
plati