Atac cibernetic împotriva CD Projekt, dezvoltatoarea jocului video Cyberpunk 2077

Atac cibernetic împotriva CD Projekt, dezvoltatoarea jocului video Cyberpunk 2077
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2021

CD Projekt, compania poloneză care a dezvoltat controversatul joc video Cyberpunk 2077, a anunțat că a fost ținta unui atac cibernetic, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit companiei, hackerii au accesat rețeaua sa internă, au criptat serverele sale și au lăsat o notă de răscumpărare, amenințând că vor publica codul sursă al jocurilor, scrie News.ro.

Tranzacție în IT: Americanii de la Orion Innovation cumpără compania românească Tellence Technologies. Orion își va extinde operațiunile de R&D în România CITEȘTE ȘI Tranzacție în IT: Americanii de la Orion Innovation cumpără compania românească Tellence Technologies. Orion își va extinde operațiunile de R&D în România

”Cu toate că unele dispozitive din rețeaua noastră au fost criptate, backupurile rămân intacte. Am asigurat deja infrastructura noastră IT și am început să refacem datele”, a anunțat pe Twitter CD Projekt.

Compania a adăugat că nu va ceda solicitărilor și nici nu va negocia cu atacatorii, chiar dacă acest lucru ar putea duce la publicarea datelor compromise.

În tweet, CD Projekt a inclus și nota de răscumpărare de la atacatori: ”Dacă nu vom ajunge la o înțelegere, atucni codurile voastre sursă vor fi vândute sau publicate online, iar documentele voastre vor fi trimise contactelor noastre din rândul jurnaliștilor specializați în jocuri”.

CD Projekt nu crede că sistemele compormise conșin date personale. Compani a contactat autoritățile de aplicare a legii, pe Jan Nowak, președintele Biroului pentru Protecția Datelor Personale din Polonia, precum și investigatori în domeniul IT.

Acțiunile Jan Nowak au scăzut cu 4,7% în urma informației referitoare la atacul cibernetic, iar de la lansarea Cyberpunk, în decembrie, cu 30%. În luna decembrie, Sony a eliminat jocul Cyberpunk 2077 din magazinul PlayStation, din cauza numeroaselor buguri, decizie care a luat prin surprindere analiștii și a amplificat problemele dezvoltatorului acestuia.

CD Projekt mai este cunoscută pentru jocul foarte aproeciat The Witcher 3.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
cyberpunk 2077
cd projekt