Atac informatic la site-ul CNAIR

Atac informatic la site-ul CNAIR
scris 23 apr 2018

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat luni că a fost identificată ”o breșă de securitate care ar fi putut fi exploatată de un atac informatic” la site-ul www.cnadnr.ro, al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

”Ca urmare a vulnerabilității sesizate de specialiștii STS, de comun acord cu CNAIR, proprietarul și administratorul site-ului www.cnadnr.ro, s-a luat măsura opririi accesului la conținutul acestuia până la remedierea problemelor de către administrator”, arată un comunicat al STS.

Site-ul este găzduit pe infrastructura STS și este administrat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ȘTIREA INIȚIALĂ Site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu poate fi accesat, fiind ținta unui atac cibernetic, a declarat pentru Agerpres, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al companiei.

Potrivit acestuia, atacul cibernetic a început luni dimineață în jurul orelor 7:30 - 8:00, iar, la ora 13:00, site-ul www.cnair.ro nu putea fi accesat din exteriorul instituției.

Cel mai nou robot de reciclare Apple dezasamblează 200 de iPhone-uri într-o oră CITEȘTE ȘI Cel mai nou robot de reciclare Apple dezasamblează 200 de iPhone-uri într-o oră

"Este vorba de un atac strict la site-ul CNAIR, nu și la datele personale ale utilizatorilor de roviniete, date care sunt salvate pe alte servere", a spus Șerbănescu.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
atac cibernetic
site cnair