Negocierile dintre Vodafone și proprietarul UPC România privind achiziția unor active din Europa de Est, aproape de final. Prețul vehiculat – 16,5 miliarde euro

Negocierile dintre Vodafone și proprietarul UPC România privind achiziția unor active din Europa de Est, aproape de final. Prețul vehiculat – 16,5 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 apr 2018

Vodafone ar putea anunța în următoarele două săptămâni un acord pentru preluarea operațiunilor prin cablu ale Liberty Global din Germania și Europa de Est, într-o tranzacție ce ar putea evalua activele din regiune ale proprietarului UPC România la 16,5 miliarde de euro, potrivit Financial Times, care citează surse la curent cu stadiul negocierilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Discuțiile dintre grupul britanic de telecomunicații și operatorul american de servicii prin cablu, dezvăluite la începutul lunii februarie, au intrat pe ultima sută de metri, conform surselor menționate.

Tranzacția, care ar putea fi evaluată la 16,5 miliarde de euro, incluzând datoriile, ar fi cel mai mare acord pe piața europeană de telecomunicații din ultimii aproape cinci ani.

Netcity Telecom atrage 10 milioane euro de la BCR și BRD pentru extinderea rețelei subterane de fibră optică în București CITEȘTE ȘI Netcity Telecom atrage 10 milioane euro de la BCR și BRD pentru extinderea rețelei subterane de fibră optică în București

În februarie, Vodafone a anunțat că negociază achiziția unor active din Europa ale Liberty Global, la doi ani după încheierea, fără succes, a unor discuții similare. Britanicii au indicat că activele vizate se află în regiuni din Europa unde Vodafone este deja prezentă, fără să precizeze exact care sunt acestea.

În Europa Centrală și de Est, cele două companii se suprapun pe mai multe piețe, inclusiv în România. Potrivit informațiilor apărute în presă, tranzacția va include și operațiunile Liberty Global din Germania.

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din România în funcție de venituri și numărul de clienți, după Orange. La finele anului trecut, Vodafone România avea 9,94 milioane de clienți, în creștere cu peste 5% comparativ cu anul 2016.

De cealaltă parte, UPC România, printre principalii operatori locali de telecomunicații prin cablu, a raportat o creștere de aproape 4% a numărului de clienți în 2017, până la 1,34 milioane, și venituri de 734,4 milioane de lei.

UPC România este afiliată la UPC Broadband, divizia europeană a Liberty Global. În decembrie anul trecut, compania americană și-a vândut divizia UPC Austria către filiala locală a Deutsche Telekom pentru 1,9 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
liberty global
upc
negocieri
achizitie