Atacurile cibernetice de amploare îl obligă pe Biden să adopte o atitudine mai agresivă față de Rusia

Atacurile cibernetice de amploare îl obligă pe Biden să adopte o atitudine mai agresivă față de Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2021

Un atac cibernetic de tip ransomware împotriva JBS, cea mai mare companie de ambalare a cărnii din lume, efectuat de un grup de hackeri bazați probabil în Rusia, a întărit determinarea administrației Biden de a trage la răspundere Moscova pentru atacurile cibernetice costisitoare, chiar dacă acestea nu au o legătură directă cu Kremlinul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Președintele american Joe Biden a lansat o evaluare a pericolului implicat de atacurile ransomware și va discuta problema adăpostirii unor astfel de hackeri cu președintele Vladimir Putin, în această lună, a anunțat Casa Albă, scrie News.ro.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

”Președintele Biden consideră cu certitudine că președintele Putin și guvernul rus au un rol de jucat în oprirea și prevenirea acestor atacuri”, a afirmat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Atacul împotriva JBC este al treilea atac cibernetic major al unor hackeri din Rusia de la învestirea lui Biden în funcția de președinte, în ianuarie, după cele împotriva operatorului de conducte de carburanți Colonial Pipeline și a sofware-ului produs de compania SolarWinds.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

JBS este o companie braziliană care are operațiuni mari în Statele Unite. În urma atacului cibernetic, compania a fost nevoită să oprească unele activități în Australia, Canada și Statele Unite, cu impact asupra aprovizionării clienților săi, între care se află și McDonald's. Cazul este investigat de FBI, potrivit Casei Albe.

Cele mai mari cinci fabrici ale JBS se află în SUA, iar oprirea activităților acestora a blocat o cincime din producția de carne din țară, potrivit Bloomberg. 

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri cibernetice
sua