Autorititățile din SUA au cerut Uber informații despre circa 12 milioane de clienți în ultimele șase luni din 2015

Autorititățile din SUA au cerut Uber informații despre circa 12 milioane de clienți în ultimele șase luni din 2015
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 apr 2016

Autoritățile de reglementare din SUA au cerut Uber informații despre aproape 12 milioane de pasageri în ultimele șase luni din 2015, potrivit raportului de transparență al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Agențiile de reglementare pot cere informații despre călătorii, cereri de călătorie, zone de plecare și destinație, tarife și șoferi aferente unei anumite perioade de timp", explică reprezentanții Uber.

Potrivit datelor din raport, Uber a răspuns la toate solicitările autorităților de reglementare, dar în peste 42% din cazuri a reușit să negocieze cu acestea oferirea unui volum mai redus de informații decât fusese solicitat inițial.

Instanța amendează RCS&RDS și obligă operatorul să elimine din contracte clauzele abuzive CITEȘTE ȘI Instanța amendează RCS&RDS și obligă operatorul să elimine din contracte clauzele abuzive

În plus, compania a primit 415 de solicitări de la autorități federale sau statale, pentru soluționarea unor anchete penale, iar în 84% din cazuri Uber a oferit, pațial sau integral, datele solicitate. Din acestea, 309 vizau informații despre călători, iar 205 despre șoferi. Uber spune că a răspuns integral la 32% dintre solicitări, iar în 52% din cazuri a oferit informații parțiale.

"Autoritățile vor avea mereu nevoie de un anumit volum de date pentru a fi eficiente. Dar, în multe cazuri, trimit solicitări fără să explice de ce sunt necesare aceste informații sau cum vor fi folosite. În plus, deși, în general, informațiile oferite nu au caracter personal, ele pot evidenția tipare comportamentale și acest lucru reprezintă mai mult decât este neveoie pentru ca autoritățile să își facă treaba. Din acest motiv, Uber încearcă frecvent să limiteze datele vizate de aceste solicitări, deși eforturile sunt de multe ori fără succes", spun reprezentanții Uber, într-o postare pe blog.

Serviciul Uber, serviciu concurent al firmelor de taxi, propune curse efectuate de către șoferi care dețin mașini cu o vechime de cel mult zece ani. Serviciul a fost puternic criticat în unele state europene din cauza unor incidente cu șoferii parteneri ai Uber. Unele orașe au interzis Uber, pe motiv că nu respectă legislația privind serviciile de taxi.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
ride-sharing
raport
informatii
autoritati
guvern
reglementare
transport