BERD decide în septembrie dacă acordă un credit de 46 milioane euro Poștei Române

BERD decide în septembrie dacă acordă un credit de 46 milioane euro Poștei Române
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 aug 2016

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de 46,1 milioane de euro Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), destinat finanțării investițiilor în retehnologizarea și modernizarea activității operatorului poștal național, a anunțat banca vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul, despre care Profit.ro a relatat în exclusivitate în luna aprilie, va fi folosit pentru finanțarea procesului de modernizare a operațiunilor Poștei Române, prin care se urmărește extinderea serviciilor de livări colete și cele de tipul express mail, precum și retehnologizarea infrastructurii esențiale, potrivit BERD.

Board-ul BERD se va întruni pe 21 septembrie pentru a vota acordarea liniei de credit.

Poșta Română a semnat, la începutul lunii mai, o scrisoare de mandat cu BERD pentru contractarea unui credit pe termen lung în sumă de 46,1 milioane de euro.

Șeful Poștei confirmă Profit.ro: Compania va primi în vară 46,1 milioane de euro de la o instituție financiară internațională CITEȘTE ȘI Șeful Poștei confirmă Profit.ro: Compania va primi în vară 46,1 milioane de euro de la o instituție financiară internațională

Discuțiile dintre Poșta Română și BERD pentru contractarea creditului au început în septembrie 2015, imediat după eșecul procesului de privatizare al operatorului poștal.

Poșta Română are ca acționari Ministerul Comunicațiilor - 75% din acțiuni și Fondul Proprietatea, cu o participație de 25%.

Cu un număr mediu de 24.814 salariați în 2015, compania este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

Poșta Română a raportat afaceri de 1,08 miliarde de lei în 2015, în scădere cu 4,2% față de anul precedent, și a înregistrat o pierdere netă de 33 milioane de lei, de la un profit net de 22,9 milioane de lei în 2014, rezultatul negativ fiind efectul amenzii aplicate de Consiliul Concurenței, conform datelor companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta romana
berd
credit
modernizare