BeReal a crescut spectaculos în primele nouă luni ale anului

BeReal a crescut spectaculos în primele nouă luni ale anului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 oct 2022

Rețeaua socială franceză care a cărei funcționalitate este copiată atât de Instagram, cât și de TikTok, se bucură de o creștere masivă în primele trei trimestre ale acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform unei estimări realizate Sensor Tower, BeReal a depășit 53 de milioane de instalări, luând în calcul ambele magazine majore de aplicații, App Store și Google Play.

Estimarea nu oferă cifre exacte privind numărul de utilizatori pe care-i are BeReal, însă, susține că, de la începutul anului până la acum, aceasta a crescut cu 2.254%.

Signal adoptă formatul Story CITEȘTE ȘI Signal adoptă formatul Story

Pe de altă parte, conform aceleiași estimări, doar aproximativ 9% dintre utilizatorii versiunii de Android a aplicației o folosesc în fiecare zi.

Ținând cont de faptul că principiul de utilizare introdus de BeReal (câte o poză pe zi cu ambele camere ale telefonului) încurajează chiar deschiderea zilnică a aplicației, se poate trage concluzia că numărul mare de instalări din ultimele luni este, mai degrabă, rodul curiozității.

Este foarte posibil ca mulți utilizatori să fi aflat de BeReal abia când funcționalitatea acesteia a fost copiată de Instagram și TikTok și că, involutar, cele două au contribuit la creșterea în popularitate a BeReal.

La fel de posibil, ținând cont de procentul mic de utilizatori zilnici, este ca mulți să fi dezinstalat aplicația la puțin timp după instalare.

Spre comparație, 39% din utilizatorii Instagram deschid aplicația în fiecare zi, iar în cazul TikTok, același indicator este la 29%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bereal
instagram
tiktok