Biden a anulat măsurile luate de Trump contra TikTok și WeChat

Biden a anulat măsurile luate de Trump contra TikTok și WeChat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2021

Președintele american Joe Biden a anunțat că a revocat și înlocuit decretele emise de predecesorul său Donald Trump pentru a interzice platformele TikTok, WeChat și alte opt aplicații, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În schimb, el a cerut o anchetă de amploare asupra riscurilor din partea aplicațiilor de internet deținute de unele puteri străine, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Noul decret vizează să identifice toate "aplicațiile conectate care pot prezenta un risc inacceptabil pentru securitatea națională a SUA și a poporului american", inclusiv "aplicațiile deținute, controlate sau gestionate de persoane care susțin activitățile militare sau de informații ale unei alte țări, sau care sunt implicate în activități cibernetice rău intenționate sau implică aplicații care adună date personale sensibile".

El a cerut Departamentului de Comerț și altor agenții federale să elaboreze directive "pentru a proteja datele personale sensibile... inclusiv informațiile personale identificabile și informațiile genetice" împotriva unor abuzuri.

Donald Trump afirmă că aplicațiile deținute de China au prezentat riscuri pentru securitatea națională a SUA și au încercat să forțeze vânzarea TikTok către investitorii americani.

El acuza WeChat, o platformă omniprezentă în viața chinezilor prin servicii de mesagerie, de plăți la distanță sau rezervări, și TikTok, o aplicație prin care sunt postate videoclipuri scurte în special populare printre tineri, că adună date confidențiale, înainte de a împărtăși cu Beijingul.               

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Aceste societăți au respins mereu aceste acuzații de spionaj.               

A urmat apoi o bătălie judiciară. La sfârșitul lui decembrie, administrația Trump a făcut apel la o decizie a justiției care împiedica Departamentul Comerțului să impună restricții TikTok, care ar fi dus la interzicerea rețelei sociale în Statele Unite.               

Dar în februarie, administrația Biden a cerut Curții de Apel să-i dea un termen de 60 de zile pentru a studia dosarul și a se pronunța asupra menținerii sau nu a cererii formulate de guvernul Trump.            

viewscnt
Afla mai multe despre
joe biden
wechat
tiktok