Bill Gates: Metaversul va găzdui majoritatea întâlnirilor de serviciu în doi-trei ani

Bill Gates: Metaversul va găzdui majoritatea întâlnirilor de serviciu în doi-trei ani
scris 11 dec 2021

Metaversul, lumea virtuală care este construită de companii mari precum Meta (fosta Facebook) și Microsoft, va găzdui majoritatea întâlnirilor de serviciu în doi-trei ani, anticipează miliardarul Bill Gates în postarea de sfârșit de an făcută pe blogul personal, relatează CNBC.

Gates notează că pandemia de Covid-19 ”a revoluționat” deja locul de muncă, mai multe companii ca niciodată oferind flexibilitate angajaților care doresc să lucreze de la distanță, scrie News.ro.

Tim Berners-Lee, inventatorul „www”, a primit 30 milioane dolari finanțare pentru un startup CITEȘTE ȘI Tim Berners-Lee, inventatorul „www”, a primit 30 milioane dolari finanțare pentru un startup

”Aceste schimbări se vor intensifica în anii următori”, scrie Gates, afirmând că munca de la distanță va atrage mai mulți oameni în metavers. „În următorii doi sau trei ani, anticipez că majoritatea întâlnirilor virtuale se vor muta de la grile de imagini ale camerei 2D... la metavers, un spațiu 3D cu avataruri digitale”, scrie Gates în postarea sa pe blog.

Acea vizualizare bidimensională pe grilă pe care o descrie Gates și pe care o aseamănă cu serialul ”Hollywood Squares” este ceea ce obținem în prezent cu majoritatea platformelor de videoconferință, cum ar fi Zoom sau Microsoft’s Teams.

În metavers am avea un avatar 3D care ar putea participa la întâlniri într-un spațiu de birou virtual sau altă destinație, unde ar putea interacționa cu avatarurile colegilor tăi.

”Ideea este că în cele din urmă vă veți folosi avatarul pentru a vă întâlni cu oameni într-un spațiu virtual care reproduce sentimentul de a fi într-o cameră reală cu ei”, scrie Gates.

Dar – ciudat – Gates spune că utilizatorii vor trebui să poarte căști de realitate virtuală și/sau ochelari de protecție pentru a face acest lucru.

Gates, care a demisionat din consiliul de administrație al Microsoft în 2020, adaugă că fosta sa companie lucrează la adăugarea de avataruri 3D și alte elemente prietenoase cu metaversul la software-ul său Teams destinat companiilor.

Și Teams ar putea chiar să acces la metavers acum că Microsoft colaborează cu Mark Zuckerberg și Meta pentru a face rețeaua socială Workplace a acestuia din urmă compatibilă cu Teams.

Gates notează însă că va fi nevoie de timp și de disponibilitate din partea utilizatorilor și a angajatorilor lor înainte ca viziunea lui pentru un loc de muncă virtual în metavers să devină realitate.

În primul rând, companiile tehnologice precum Meta și chiar platformele de jocuri precum Roblox și Minecraft al Microsoft, încă dezvoltă lumile virtuale care vor alcătui metaversul.

Gates admite, de asemenea, că ”pentru a surprinde cu acuratețe expresiile, limbajul corpului și calitatea vocii, oamenii vor avea nevoie de dispozitive tehnologice scumpe, cum ar fi căști VR și poate chiar mănuși de captare a mișcării.

„Mai este ceva de făcut”, dar nu va trece mult până când metaversul va face ca munca la distanță să se simtă mai puțin îndepărtată, spune el.

”Ne apropiem de un prag în care tehnologia începe să reproducă cu adevărat experiența de a fi împreună la birou”, scrie el.

În postarea sa pe blog, filantropul, activistul pentru schimbările climatice și avocatul sănătății publice nu numai că și-a exprimat entuziasmul cu privire la modul în care un viitor din ce în ce mai digital va afecta modul în care lucrăm, învățăm și chiar vizităm cabinetele medicale, ci s-a referit și la alte câteva subiecte, cum ar fi progresul în abordarea pandemiei de Covid-19, combaterea schimbărilor climatice, preocupările sale cu privire la accentuale diviziunilor politice în  Statele Unite și chiar divorțul lui Gates din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
bill gates
metaversul