Bittnet Group se pregătește să distribuie participații gratuite acționarilor și după ce a semnat prima sa achiziție transfrontalieră. „Așteptăm să ne punem amprenta pe piața Europei Centrale și de Est.”

Bittnet Group se pregătește să distribuie participații gratuite acționarilor și după ce a semnat prima sa achiziție transfrontalieră. „Așteptăm să ne punem amprenta pe piața Europei Centrale și de Est.”
scris 23 mar 2021

Grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu și listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță investitorii despre intenția de a majora capitalul social în valoare totală de aproximativ 17 milioane lei și de a distribui participații gratuite acționarilor.

Decizia este supusă aprobării acționarilor la viitoarea Adunare Generală, programată să aibă loc în data de 27 aprilie 2021. Dacă este aprobată, acționarii Bittnet vor primi 6 acțiuni BNET gratuite pentru fiecare 10 acțiuni deținute.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

„Suntem bucuroși să continuăm tradiția noastră de recompensare a acționarilor Bittnet cu acțiuni gratuite. De la listarea în 2015, capitalizarea anuală a profiturilor noastre ne-a susținut dezvoltarea. Fiind o companie în creștere, vrem să ne reinvestim capitalul atât pe piețele locale, cât și pe cele internaționale. Pentru 2021, în contextul preluării unei participații în compania cehă Servodata, așteptăm cu nerăbdare să ne punem amprenta pe piața Europei Centrale și de Est. Ne așteptăm ca această primă tranzacție transfrontalieră să fie baza de la care pornim să le demonstrăm acționarilor noștri că ne ținem de promisiune – aceea de a atinge o cifră de afaceri de 100 milioane euro în următorii 4 ani,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

În afară de aprobarea distribuției a 6 acțiuni gratuite pentru fiecare 10 acțiuni deținute, acționarii vor avea opțiunea de a opta pentru un dividend în numerar suplimentar. Fiecare acționar care votează în adunarea acționarilor va avea șansa de a indica dacă preferă un dividend în numerar de 0,1 lei sau o acțiune suplimentară pentru fiecare 10 acțiuni deținute. Conducerea încurajează acționarii să opteze pentru dividendul în numerar, deoarece va permite Bittnet Group să implementeze planul de incentivare cu acțiuni (stock option plan) prin care compania va recompensa angajații cu performanțe superioare.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

"Pentru recompensarea acționarilor cu acțiuni gratuite avem în vedere o distribuție de 60% si, după modelul anului 2020, propunem și recompensarea suplimentară, cu dividend cash în proporție de 1%, a acționarilor care aleg să susțină compania în îndeplinirea obligațiilor și continuarea modelului de dezvoltare. Considerăm că propunerea noastră este una atractivă pentru acționari, oferind atât acțiuni, cât și dividende în numerar. Încurajăm acționarii să se alăture adunării noastre, ce va avea loc în format electronic în data de 27 aprilie,” a adăugat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group.

Adunarea generală a acționarilor din 27 aprilie 2021 va avea loc în format complet electronic. Bittnet pune astfel la dispoziția investitorului aplicația online eVote care permite acționarilor să se conecteze de oriunde din lume. Aceasta va fi a treia adunare generală a acționarilor organizată de Bittnet complet electronic – un precedent pe piața de capital din România.

Totodată, compania supune votului acționarilor, ratificarea acordului de investiții pentru achiziționarea a 35% din acțiunile integratorului IT&C din Cehia, Servodata a.s. Valoarea tranzacției este de 1,4 milioane de euro. Alte puncte de pe ordinea de zi includ un nou plan de incentivare cu acțiuni, un program de răscumpărare de acțiuni și o operațiune de majorare a capitalului care este așteptată să aducă o rentabilitate de 15% pentru investitori.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Acționarii sunt, de asemenea, convocați să aprobe bugetul pentru 2021. Bittnet își propune o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane lei și un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de șase companii din grup. Începând cu 2021, Divizia de Educație a Grupului Bittnet este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming, Compania eLearning. Divizia de tehnologie este formată din Dendrio Solutions, Elian Solutions și Softbinator Technologies.

Grupul Bittnet a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane lei în 2020 și un profit operațional de 4,3 milioane lei, o creștere de 400% față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2020, Bittnet Group a realizat noi investiții în valoare de peste 10 milioane de lei în Equatorial Gaming, Compania eLearning și Softbinator.

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company și Softbinator. 

Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet group
actiuni gratuite