BlackBerry ajută Ford să dezvolte mașini autonome după ce a renunțat la fabricarea de telefoane

BlackBerry ajută Ford să dezvolte mașini autonome după ce a renunțat la fabricarea de telefoane
scris 1 nov 2016

BlackBerry a încheiat un acord de colaborare cu Ford Motor, prima colaborare directă a companiei canadiene cu un producător din industria auto, informează Reuters și CNBC.

BlackBerry mizează pe vânzarea de software, inclusiv către industria auto, după ce a externalizat producția de dispozitive, inclusiv cea de smartphone-uri sub nume propriu, din cauza rezultatelor financiare slabe.

BlackBerry va colabora cu Ford pentru extinderea sistemului de operare QNX Neutrino, certificat pentru utilizarea pe mașinile autonome. Ford lucrează în prezent, la fel ca mulți alți producători, la dezvoltarea unor mașini fără șofer,  ambiție care se reflectă într-o relație tot mai strânsă între industria auto și companiile din tehnologie. 

Pânăcând mașinile autonome vor apărea pe piață, acordul va face ca software-ului QNX al BlackBerry să fie instalat pe mai mult mașini Ford. Milioane de mașini la nivel global sunt deja echipate cu sistemul de operare QNX, inclusiv modelele Ford cu sistem multimedia Sync 3. Colaborarea între Ford și BlackBerry nu era însă directă până acum, ci realizată prin intermediul Panasonic, care furniozează sistemele multimedia pentru Ford.

QNX a fost inițial o companie de software de sine stătătoare, fiind cumpărată de BlackBerry în 2010.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
ford
fara sofer
colaborare
qnx
auto