BlackBerry deschide porțile serviciului său de chat pentru companii tuturor utilizatorilor

BlackBerry deschide porțile serviciului său de chat pentru companii tuturor utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 apr 2019

BBMe (BlackBerry Messenger Enterprise) nu mai este disponibil doar pentru firme, ci poate fi folosit de toți utilizatorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania indoneziană Emtek, care a preluat dezvoltarea serviciului BBM în 2016, anunță închiderea aplicației BlackBerry Messenger (versiunea pentru end-user) și deschiderea accesului public la versiunea BlackBerry Messenger Enterprise.

BBM nu a reușit să țină pasul cu extrem de dinamica piață a aplicațiilor mobile de comunicare și, ca urmare a faptului că nu a reușit să atragă suficienți utilizatori, serviciul va închis oficial pe pe 31 mai.

Din motive necunoscute, producătorul a ales că aglomereze și să complice aplicația cu jocuri - o facilitate care nu-și avea locul în zona de business. Nici reclamele afișate în cadrul aplicației nu au fost foarte apreciate.

Google Chrome va avea un mod special pentru citit CITEȘTE ȘI Google Chrome va avea un mod special pentru citit

Închiderea BBM este urmată simultan de deschiderea BBMe, care devine acum disponibil pe smartphone-urile cu Android și va fi, conform producătorului, disponibil în curând și pe iPhone.

BBMe va fi gratuit în primul an, însă va putea fi folosit doar pe bază de abonament după aceea. 2,5 dolari va costa un abonament pe 6 luni.

Este probabil ultima încercare a serviciului de comunicare ce poartă brandul BlackBerry să supraviețuiască pe o piață extrem de aglomerată și pretențioasă. Rămâne de văzut dacă vor exista suficienți utilizatori care vor alege să plătească pentru un serviciu pentru care există numeroase alternative gratuite, unele dintre ele cel puțin la fel de sigure.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
messenger
chat
comunicare