Camera Deputaților limitează accesul la internet, în urma atacului cibernetic suferit

Camera Deputaților limitează accesul la internet, în urma atacului cibernetic suferit
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2024

Accesul la internet (prin cablu sau Wi-Fi) a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme, conform unei decizii a conducerii Camerei Deputaților, după incidentului cibernetic survenit în luna ianuarie a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Camera Deputaților arată că a implementat un prim set de noi măsuri de securitate ce vizează utilizatorii, în conformitate cu recomandările instituțiilor implicate în investigarea acestui incident.

DECIZIE Toate firmele din domeniul agroalimentar - obligate să încheie contracte și să publice plan de prevenire a risipei alimentare CITEȘTE ȘI DECIZIE Toate firmele din domeniul agroalimentar - obligate să încheie contracte și să publice plan de prevenire a risipei alimentare

”În scopul sporirii gradului de protecție cibernetică, accesul la Internet (prin cablu sau Wi-Fi) a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme, incluzând Botnet, File-Sharing, P2P, Proxy, Remote-Access și Storage-Backup, cu excepția serviciilor oferite de Google, Apple, Adobe și Microsoft, și Video-Streaming, cu excepția Youtube, Facebook, Instagram și Twitter. În completarea acestor măsuri, accesul Ia serviciul de INTRANET și la Mapa de Birou Permanent a fost ajustat pentru a fi disponibil exclusiv din interiorul instituției, pentru a limita potențialele vulnerabilitați”, se precizează într-o informare oficială.

Aceste restricții și limitări se aplică uniform tuturor persoanelor care utilizează infrastructura de date a instituției, fără excepții, indiferent de funcția ocupată, mai arată sursa citată. 

ULTIMA ORĂ DECIZIE Vânzarea băuturilor energizante către minori, inclusiv prin automate, interzisă. Amenzi de până la 30.000 lei și suspendarea activității CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DECIZIE Vânzarea băuturilor energizante către minori, inclusiv prin automate, interzisă. Amenzi de până la 30.000 lei și suspendarea activității

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a dezvăluit care a fost eroarea umană care a permis breșa de date din rețeaua IT a Camerei Deputaților, în care hackerii au furat inclusiv o copie după cartea de identitate a premierului Ciolacu.

În atacul cibernetic de la Camera Deputaților s-au furat 316 documente, inclusiv copii ale actelor de identitate ale parlamentarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
it
retea
camera deputatilor