Enea dezvoltă în Iași noua tehnologie de compresie a imaginilor obținute de sateliți pentru Agenția Spațială Europeană

Enea dezvoltă în Iași noua tehnologie de compresie a imaginilor obținute de sateliți pentru Agenția Spațială Europeană
scris 30 aug 2016

Enea România dezvoltă pentru Agentia Spațială Europeană (ESA) aplicații software de compresie a imaginilor obținute din spațiu care vor fi rulate pe sateliți utilizând, în premieră pentru industria spațială, platformele hardware multi-core ce folosesc cele mai noi sisteme.

Potrivit Enea, compresia este esențială atât pentru transmiterea rapidă a imaginilor pe distanțe mari, cât și pentru stocarea acestora.

În prezent, Enea selectează ingineri pentru a participa la aceste proiecte de cercetare.

Proiectul este dezvoltat în centrul de cercetare de la Iași și face parte dintr-un program complex lansat de ESA, la care Enea lucrează în parteneriat cu Airbus.

În cadrul altor programe pentru industria spațială, Enea România va dezvolta atât tehnologii de realitate augmentată și VR, cât și tehnologii pentru detectarea găurilor negre.

„Am început colaborarea cu Agenția Spațială în urmă cu 2 ani, când am participat la un proiect pilot de transfer al datelor. În prezent suntem parte din mai multe programe lansate de ESA, colaborăm cu o serie de parteneri consacrați în industria aerospațială europeană și punem bazele unui centru specializat în tehnologii aerospace în Iași”, a declarat Marius Duțu, Country Manager, Enea Services România.

Enea este o companie globală de produse software și servicii axată pe soluții și servicii pentru echipamente de comunicații. 

viewscnt
Afla mai multe despre
enea
ingineri
software
agenția spațială europeană