Casa Albă testează un sistem de securitate bazat pe recunoașterea facială

Casa Albă testează un sistem de securitate bazat pe recunoașterea facială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 dec 2018

Serviciu Secret a anunțat că a început să testeze în perimetrul Casei Albe un sistem de recunoaștere facială cu scopul depistării eventualelor amenințări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Recunoașterea facială va funcționa prin compararea figurilor scanate cu o bază de date care conține “persoane de interes”, ce ar putea constitui un pericol pentru securitatea președintelui Americii.

În cadrul testului, care ar trebui să aibă loc până pe 30 august 2019, rolul persoanelor de interes este jucat proprii angajați care s-au oferit voluntari. Testul urmează să verifice cât de corectă este identificarea automată făcută prin recunoaștere facială.

Toate imaginile cu persoane de interes depistate de sistemul de recunoaștere facială în cadrul testului sunt salvate și verificate de un angajat al Serviciului Secret. Ulterior, acestea vor fi șterse.

Epic Games lansează propriul magazin de jocuri CITEȘTE ȘI Epic Games lansează propriul magazin de jocuri

În prezent, persoanele căutate sau considerate periculoase sunt identificate de agenții Serviciului Secret pe baza fotografiilor. Recunoașterea facială ar putea deveni o versiune cel puțin parțial automatizată a acestui proces.

Una din probleme este că tehnologia de recunoaștere facială pare a fi departe de ceea ce se așteaptă de ea. Aceasta a fost implicată deja în mai multe țări în cazuri de identificare eronată a persoanelor.

Nu mai târziu de vara acestui an, un test la care a fost supusă tehnologia de recunoaștere facială dezvoltată de Amazon a arătat acest lucru. Imaginile membrilor Congresului American au fost comparate cu o bază de date compusă din 25.000 de persoane arestate, iar sistemul celor de la Amazon a identificat în mod eronat printre aceștia 28 de membrii ai Congresului.

O altă preocupare privește încălcarea în masă a intimității cetățenilor prin folosirea sistemelor de recunoaștere facială. Uniunea Libertăților Civile Americane s-a arătat îngrijorată că această tehnologie ar putea ajunge să fie folosită nu doar la Casa Albă, ci oriunde călătorește Președintele.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa alba
recunoastere faciala
securitate