Cea mai nouă cască de realitate virtuală vine de la Valve

Cea mai nouă cască de realitate virtuală vine de la Valve
scris 2 apr 2019

Valve a făcut un anunț surpriză și a comunicat faptul că va lansa anul acesta propria cască de realitate virtuală.

Existența căștii Valve Index nu a fost aflată în urma unui comunicat oficial, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, ci prin intermediul unui site de promovare care nu include nicio altă informație oficială în afară de o imagine a produsului și de data prezentării oficiale.

Din imaginea de pe site, se pare că Valve Index va avea două camere cu unghi larg, ceea ce sugerează că aceasta va fi în ton cu a doua generație de căști de realitate virtuală și va realiza poziționarea utilizatorului fără ajutorul unor mijloace externe de urmărire.

O altă facilitate care se deduce din imagine este cea de reglare a căști în funcție de distanța dintre ochii utilizatorului, o altă funcție care a început să-și facă apariția pe piață abia cu a doua generație de căști de VR.

Facebook vrea să creeze o secțiune specială pentru “știrile de calitate” CITEȘTE ȘI Facebook vrea să creeze o secțiune specială pentru “știrile de calitate”

Nu se știe dacă este vorba de o cască autonomă sau de una care funcționează în pereche cu alt dispozitiv, un smartphone sau un PC, care să fie responsabil cu procesarea datelor.

Conform unor surse neoficiale, Valve Index ar urma să acopere un câmp vizual de 135 de grade.

Se pare că Valve a dezvoltat singură prima sa cască de realitate virtuală, nu în colaborare cu HTC, partenerul său tradițional în această zonă.

Site-ul-teaser al căștii indică faptul că o prezentare oficială a acesteia va avea loc pe 1 mai. O pagină de produs publicată din greșeală pe site și scoasă ulterior de producător făcea cunoscut faptul că intrarea pe piață va avea loc pe 15 iunie.

Producătorul de jocuri și deținătorul magazinului de jocuri Steam va intra pe o piață deja aglomerată, în care HTC și-a lansat recent un produs de business, iar Oculus urmează să lanseze două noi căști cândva în această primăvara.

viewscnt
Afla mai multe despre
casca
realitate virtuala
valve