Cehii de la ALEF Group au intrat pe piața românească prin preluarea companiei Likeit Solution

Cehii de la ALEF Group au intrat pe piața românească prin preluarea companiei Likeit Solution
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2017

Distribuitorul ceh de sisteme IT ALEF Group, cu vânzări anuale estimate la 208 milioane euro pentru acest an, a intrat pe piața românească prin preluarea companiei Likeit Solution și estimează un avans al afacerilor de 18%, până la 33 milioane euro, pentru 2017, și o recuperare a investiției în 3-5 ani, potrivit informațiilor anunțate marți de reprezentanții grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Likeit Solution a avut afaceri de 28 milioane euro anul trecut. ALEF Distribution Ro, care va fi controlată în proporție de 70% de grupul ceh, estimează un avans de 18% în acest an al afacerilor, în contextul extinderii zonei de suport tehnic și a unui mare potențial pe zona de securitate cibernetică, consideră directorul general al ALEF Group, Milan Zinek, scrie News.ro.

”Vom face noi investiții pentrua extinde zona de suport și pentru a stabiliza situația în ceea ce privește cash flow-ul. De asemenea, vedem un mare potențial de dezvoltare în ceea ce privește sectorul securității cibernetice”, a declarat Zinek.

RED anunță primul său smartphone. Costă 1.200 de dolari și are ecran holografic CITEȘTE ȘI RED anunță primul său smartphone. Costă 1.200 de dolari și are ecran holografic

Compania are în plan angajarea a cel puțin șase ingineri în următorul an, pentru a suține extinderea departamentului tehnic. În ceea ce privește recuperarea sumei investite pentru achiziția Likeit Solution, care a rămas confidențială, perioada standard de timp este estimată la 3-5 ani, potrivit lui Zinek.

Directorul ALEF Distribution Ro, Mircea Ciucur, consideră că cel mai important aspect al acestei tranzacții este păstrarea echipei de la Likeit.

”Contractele și rețeaua de 1.500 de parteneri ai Likeit trec în portofoliul ALEF. Echipa va duce și ea business-ul mai departe, acesta cred că este cel mai important aspect”, a afirmat Ciucur.

Ciucur consideră că, pe piața românească de distribuție IT vor exista mai multe consolidări ale afacerilor în viitor.

”Piața merge spre consolidări și spre companii care pot oferi mai mult decât produse. Există o fractură între distribuitori și zona de end user, nu există suport tehnic. Aceasta este nișa pe care vrem să mergem”, a afirmat Ciucur.

ALEF estimează, pentru România, venituri de 23 milioane euro pentru a doua jumătate a acestui an și atingerea unui nivel de 100 milioane euro peste 5 ani. Din afacerile totale ale companiei, în România, zona de infrastructură IT reprezintă 50%, iar zona de securitate 35%.

ALEF Group are aproape 290 de angajați și a încheiat parteneriate cu jucători importanți precum Cisco și Microsoft. Grupul își desfășoară activitatea în țări precum Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația și Serbia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alef group
likeit solution