Cei mai mari creatori de conținut de pe Twitch vor câștiga mai puțini bani

Cei mai mari creatori de conținut de pe Twitch vor câștiga mai puțini bani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 sep 2022

Twitch schimbă clauzele contractuale speciale pe care le-a oferit până acum marilor streameri, încercând să-i păstreze pe aceștia în cadrul platformei sau atragă alții noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Creatorii de conținut celebrii sunt importanți pentru platformele de streaming, pentru că aduc cu ei un mare număr de urmăritori. Din acest motiv, creatorii importanți au beneficiat de clauze privilegiate, care le ofereau un procent mai mare din venituri decât restul creatorilor de conținut.

În cazul Twitch, în loc 50% - 50%, cum sunt împărțite veniturile între creatorii de conținut și platformă, „vedetele” au beneficiat de 70% din veniturile generate.

Spotify începe să vândă cărți audio CITEȘTE ȘI Spotify începe să vândă cărți audio

Raportul 70% - 30% va fi păstrat doar pentru primii 100.000 de dolari câștigați într-un an. Ce trece peste acest prag va fi împărțit 50% - 50%. Conform Twitch, doar undeva în jur de 10% din vedete vor fi afectate de schimbări.

Noile condiții se vor aplica pentru contractele care vor fi reînnoite după 1 iunie 2023.

Interesul Twitch pentru atragerea și păstrarea vedetelor nu mai pare să fie la fel de mare în ultima vreme. Platforma deținută de Amazon are cifre de audiență mult mai mari decât YouTube Gaming, principalul rival. Asta în ciuda faptului că mai multe vedete au ales să plece de pe Twitch pentru a activa pe YouTube Gaming.

În al doilea trimestru al acestui an, Twitch a livrat 5,64 miliarde de ore de conținut live, în vreme ce live stream-urile de pe YouTube Gaming au însumat 1,13 miliarde de ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitch
youtube
streaming