Cel mai important smartwatch Samsung a învățat să măsoare tensiunea

Cel mai important smartwatch Samsung a învățat să măsoare tensiunea
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 iun 2020

Samsung a adăugat o funcție de măsurare a tensiunii arteriale ceasului inteligent Galaxy Watch Active 2. Deocamdată doar în Coreea de Sud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printr-un update de software, care a instalat aplicația Health Monitor, ceasul inteligent Galaxy Watch Active 2 a devenit capabil, pe lângă măsurarea pulsului, să ia și tensiunea arterială a purtătorului.

O astfel de funcție are nevoie de verificarea și aprobarea forurilor de sănătate competente, astfel că Samsung a așteptat să primească undă verde de la ministerul de resort din Coreea de Sud înainte de a implementa facilitatea.

Statele Unite s-au retras de la negocierile cu UE privind taxarea serviciilor digitale din cauza lipsei progreselor CITEȘTE ȘI Statele Unite s-au retras de la negocierile cu UE privind taxarea serviciilor digitale din cauza lipsei progreselor

Același lucru va trebui să-l facă Samsung și dacă vrea să extindă disponibilitatea funcției în alte țări - va trebui să obțină aprobările necesare înainte să lanseze local funcția de măsurare a tensiunii arteriale.

Deocamdată, însă, producătorul coreean nu a anunțat planuri în acest sens.

Galaxy Watch Active 2 nu va funcționa, însă, ca un înlocuitor permanent pentru instrumentele clasice de măsurare a tensiunii.

Din cauza limitărilor tehnice, senzorii optici nu pot să măsoare decât modificările tensiunii arteriale. De aceea, la fiecare 4 săptămâni, prin intermediul aplicației Health Monitor, trebuie realizată o calibrare cu ajutorului unui aparat obișnuit de măsurare a tensiunii.

Samsung spune că, începând cu al treilea trimestru al anului, smartwatch-ul său va fi capabil să facă și EKG-uri. Asta tot în Coreea de Sud, unde este pe cale să obțină aprobarea autorităților.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartwatch
medical