Cel mai nou chipset Qualcomm promite un consum mai mic de energie

Cel mai nou chipset Qualcomm promite un consum mai mic de energie
scris 21 mai 2022

Qualcomm a anunțat Snapdragon 8 Plus Gen 1, un nou chipset pentru smartphone-urile cu Android, care promite câștiguri la capitolele importante, în special în ceea ce privește consumul energetic.

Snapdragon 8 Plus Gen 1, urmașul chipset-ului disponibil pe flagship-urile de la începutul anului, Snapdragon 8 Gen 1, a fost prezentat de producătorul Qualcomm, care nu se ferește să facă o serie de promisiuni importante.

Astfel, conform companiei americane, Snapdragon 8 Plus Gen 1 are un procesor care va fi cu 10% mai performant decât cel existent pe versiunea anterioară. Tot cu 10% ar trebuie să fie mai rapidă și placa video.

WhatsApp introduce servicii API gratuite bazate pe cloud, pentru a atrage mai multe companii să utilizeze aplicația CITEȘTE ȘI WhatsApp introduce servicii API gratuite bazate pe cloud, pentru a atrage mai multe companii să utilizeze aplicația

Pe partea de consum, Qualcomm spune că atât procesorul, cât și placa video sunt cu 30% mai eficiente și că sarcinile de inteligență artificială consumă cu 20% mai puțină energie.

Asta nu înseamnă neapărat că autonomia telefoanelor care vor folosi acest chipset va crește cu 20%-30%. Cel puțin o parte din acest spor energetic este „investit” în creșterea performanțelor.

Câștigul energetic ar fi fost dobândit, susțin surse citate de AnandTech, după ce Qualcomm a renunțat la procesul de producție Samsung în favoarea celui de la TSMC.

Cu toate îmbunătățirile aduse, Snapdragon 8 Plus Gen 1 este doar un pas intermediar între Snapdragon 8 Gen 1 și Snapdragon 8 Gen 2, care va fi lansat cândva în a doua parte a anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
chipset
qualcomm
smartphone