Cel puțin 30.000 de angajați ai Pentagonului și-au văzut datele personale compromise în urma unui atac al hackerilor

Cel puțin 30.000 de angajați ai Pentagonului și-au văzut datele personale compromise în urma unui atac al hackerilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 oct 2018

Departamentul de Apărare al Statelor Unite a fost victima unui atac indirect al hackerilor care a afectat datele personale a cel puțin 30.000 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul din contractorii Pentagonului, care nu a fost numit de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al Statelor Unite, a fost victima unui atac al hackerilor. Drept urmare, datele de călătorie a 30.000 de angajați ai Pentagonului au fost compromise.

Surse neoficiale susțin că estimarea oficială este cât de poate de conservatoare și că numărul angajaților afectați în realitate va crește în urma investigației ce va avea loc.

Vizită misterioasă a lui Elon Musk la Casa Albă: nu s-a întâlnit nici cu președintele Trump, nici cu vicepreședintele Pence CITEȘTE ȘI Vizită misterioasă a lui Elon Musk la Casa Albă: nu s-a întâlnit nici cu președintele Trump, nici cu vicepreședintele Pence

Departamentul de Apărare al Statelor Unite susține că nu au fost compromise informații secrete sau esențiale pentru apărarea țării în urma atacului.

În schimb, au fost accesate informații personale ale angajaților civili și militari, inclusiv datele cardurilor bancare.

Reprezentanții Pentagonului au mai spus că fiecare angajat afectat va fi contact și i se va oferi sprijin pentru a se proteja împotriva fraudelor.

Breșa de securitate a fost observată de structura de securitate a Pentagonului pe 4 octombrie însă nu este clar când a început atacul și cât timp au beneficiat hackerii de acces înainte de a fi observat atacul.

viewscnt
Afla mai multe despre
pentagon
securitate
hackeri