Cele mai scumpe iPhone-uri de anul acesta ar putea avea trei camere foto

Cele mai scumpe iPhone-uri de anul acesta ar putea avea trei camere foto
scris 18 mar 2019

Dotarea smartphone-urilor cu mai multe camere foto a devenit o chestiune atât de obișnuită, încât Apple se pare că a decis să facă upgrade sistemului foto într-un an în care iPhone-urile păstrează în linii mari construcția lansat în urmă cu doi ani de iPhone X.

Conform informațiilor din rândul furnizorilor de componente pentru iPhone, cel puțin o parte din cele trei modele pe care Apple le va lansa anul acesta vor avea un sistem foto compus din trei camere.

Cele trei camere, împreună cu blițul și senzorul infraroșu folosit de FaceID ar urma să fie încadrate într-un dreptunghi ce va ieși în relief pe spatele viitoarelor modele de iPhone.

Construcția fizică a modului va fi, din câte se pare, similară, cu felul în care un sistem similar a fost montat de Huawei pe flagship-ul Mate 20 Pro de anul trecut.

WWDC 2019 începe pe 3 iunie CITEȘTE ȘI WWDC 2019 începe pe 3 iunie

Cel mai probabil sistemul foto cu trei camere va fi folosit de Apple pe cele două modele mai scumpe, ca un element de diferențiere.

Al treilea smartphone, viitorul urmaș al lui iPhone XR, va primi și el o cameră foto în plus și va beneficia astfel de două camere, spre deosebire de XR, care avea în dotare o singură cameră foto.

Rămâne de văzut în ce măsură creșterea numărului de camere foto va aduce și o creștere a calității fotografiilor. În general, aceste upgrade-uri au fost folosite de producători în scopuri de marketing, lipsind un beneficiu vizibil pentru utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple
foto