CEO JPMorgan Chase: Inteligența artificială poate avea un impact similar cu cel al tipografiilor, electricității și computerelor

CEO JPMorgan Chase: Inteligența artificială poate avea un impact similar cu cel al tipografiilor, electricității și computerelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2024

Jamie Dimon, CEO și președinte al JPMorgan Chase , consideră că poate avea un impact similar cu cel al tipăriturilor, electricității și cumputerelor, potrivit scrisorii sale anuale către acționari, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În scrisoarea sa, Dimon a ales AI ca prim subiect în actualizarea sa privind problemele cu care se confruntă cea mai mare bancă din SUA în funcție de active – înaintea riscurilor geopolitice, achizițiilor recente și chestiunilor de reglementare, scrie News.ro.

Alphabet ia în considerare o ofertă pentru HubSpot CITEȘTE ȘI Alphabet ia în considerare o ofertă pentru HubSpot

”Deși nu știm efectul complet sau ritmul precis cu care AI ne va schimba afacerea – sau cum va afecta societatea în general – suntem complet convinși că efectele vor fi extraordinare”, a spus Dimon.

Impactul va fi, ”posibil, la fel de transformator ca unele dintre invențiile tehnologice majore din ultimele câteva sute de ani: gândiți-vă la tiparniță, la mașina cu aburi, la electricitate, la calculatoare și la internet”.

Scrisoarea lui Dimon, citită pe scară largă în lumea afacerilor datorită statutului său de unul dintre cei mai de succes lideri în finanțe, a abordat o mare varietate de subiecte.

CEO-ul a spus că are preocupări continue cu privire la presiunile inflaționiste și și-a reiterat avertismentul că lumea ar putea intra în cea mai riscantă eră a geopoliticii de la al Doilea Război Mondial.

Dar concentrarea sa pe AI, menționată pentru prima dată în scrisoarea anuală a lui Dimon în 2017, a ieșit în evidență. Tehnologia, care a devenit mai vizibilă de când chatbotul ChatGPT al OpenAI a devenit o senzație virală la sfârșitul anului 2022, poate genera răspunsuri care sună uman la întrebări.

Entuziasmul pentru AI a alimentat ascensiunea fulgerătoare a producătorului de cipuri Nvidia și a ajutat la propulsarea companiilor de tehnologie la noi culmi.

JPMorgan are acum peste 2.000 de angajați în AI și învățare automată și specialiști în date care lucrează la 400 de aplicații, inclusiv detectarea fraudelor, marketing și controlul riscurilor, a spus Dimon.

VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului

Banca explorează, de asemenea, utilizarea AI generativă în inginerie software, servicii pentru clienți și modalități de a crește productivitatea angajaților, a spus el.

Tehnologia i-ar putea atinge în cele din urmă pe toți cei aproximativ 310.000 angajați ai băncii, asistându-i pe unii lucrători în timp ce îi va înlocui pe alții și forțând compania să recalifice lucrătorii pentru noi roluri.

”De-a lungul timpului, anticipăm că utilizarea noastră a inteligenței artificiale are potențialul de a crește practic fiecare loc de muncă, precum și de a influența componența forței de muncă. Poate reduce anumite categorii de locuri de muncă sau roluri, dar poate crea altele”, a spus Dimon.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan chase
inteligența artificială
jamie dimon