CEO-ul Yahoo asigură investitorii că vânzarea activităților de bază rămâne prioritară

CEO-ul Yahoo asigură investitorii că vânzarea activităților de bază rămâne prioritară

Foto: Yahoo!

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 apr 2016

Yahoo face progrese importante în cadrul procesului de selectare a unui cumpărător pentru operațiunile cheie ale companiei, inclusiv serviciile de Internet, a declarat marți directorul general Marissa Mayer. Mayer încearcă să reasigure investitorii în privința vânzării rapide a principalelor active ale Yahoo, în condițiile în care veniturile companiei continuă să scadă într-un ritm alert.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Portalul de internet a raportat venituri de 1,09 miliarde de dolari în primul trimestru, în scădere cu 11% față de perioada similară din 2015, se arată în raportul financiar al companiei. Rezultatul a fost ușor peste estimările analiștilor, de 1,08 miliarde de dolari, scrie MarketWatch.

Excluzând comisioanele către partenerii externi, veniturile Yahoo s-au redus cu 18% în primele trei luni, la 859,4 milioane de dolari, fiind pentru prima dată când au coborât sub pragul de 1 miliard de dolari în cei patru ani de când Mayer a preluat conducerea companiei.

Yahoo a trecut pe pierdere în primul trimestru, cu un rezultat negativ de 99 milioane de dolari, comparativ cu un câștig net de 21 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie 2015.

Yahoo prelungește termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a activităților principale CITEȘTE ȘI Yahoo prelungește termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a activităților principale

La presiunea acționarilor, Yahoo a scos la vânzare, în luna februarie, activitățile de bază ale companiei, reprezentate de serviciile de Internet, inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri. Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către investitorii interesați a expirat luni, 18 aprilie.

Conducerea Yahoo consideră licitația "prioritară și este determinată să maximizeze valoarea pentru acționari", a spus Mayer într-o conferință cu acționarii după publicarea raportului financiar pentru primul trimestru.

Mayer nu a dorit să comenteze pe marginea ofertelor primite de companie.

Potrivit unor surse familiare cu situația, Verizon Communications, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, publicația britanică Daily Mail, fondul de investiții privat TPG și un consorțiu format din Bain Capital, Vista Equity Partners și fostul CEO al companiei, Ross Levinsohn, au depus oferte pentru achiziția principalelor servicii ale Yahoo.

Valoarea ofertelor variază între 4 și 8 miliarde de dolari, au precizat sursele citate de MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
marissa mayer
vanzare
active
venituri
rezultate