Chatbot-ul Grok va deveni open-source

Chatbot-ul Grok va deveni open-source
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mar 2024

Începând de săptămâna aceasta, chatbot-ul Grok, dezvoltat de xAI, va fi disponibil sub licență open-source.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În stilul caracteristic, scurt și fără detalii, Elon Musk a anunțat că xAI va oferi sub licență open-source chatbot-ul Grok.

Lansat în urmă cu câteva luni, ca o alternativă la modele lingvistice create de OpenAI, Microsoft, Google și ceilalți, Grok va fi disponibil dezvoltatorilor din această săptămână.

Telegram a ajuns 900 de milioane de utilizatori și anticipează că va trece pe profit în maximum 1 an. Posibil IPO CITEȘTE ȘI Telegram a ajuns 900 de milioane de utilizatori și anticipează că va trece pe profit în maximum 1 an. Posibil IPO

Până acum, Grok a fost oferit exclusiv abonaților Premium ai platformei X.

Celelalte companii de tehnologie evită să deschidă accesul la codul chatboților pe care i-au creat pentru a putea să-i monetizeze pe bază de abonament.

xAI, pe de altă parte, speră ca, prin deschiderea accesului pentru dezvoltatori, să se bucure de o adopție rapidă care să o transforme într-un concurent pentru ChatGPT, Gemini și restul.

Nu este pentru prima oară când una din companiile lui Elon Musk oferă acces la propriul cod. În urmă cu o decadă, Tesla a deschis accesul la brevetele sale, iar acum majoritatea celorlalți producători îi folosesc sistemul de încărcare electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
xai
elon musk
grok
ai
chatbot