Microsoft intră pe piața canabisului legal, printr-un parteneriat cu KIND Financial

Microsoft intră pe piața canabisului legal, printr-un parteneriat cu KIND Financial
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 iun 2016

La doar câteva zile după ce a investit în cea mai populară rețea de socializare pentru profesioniști, Microsoft a anunțat că a încheiat un parteneriat cu startup-ul tech KIND Financial, prin care va furniza soluții software cu ajutorul cărora companiile și agențiile guvernamentale din SUA vor putea monitoriza comercializarea și distribuția de marijuana.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Parteneriatul reprezintă o premieră pentru Microsoft și este printre primele de acest fel încheiate de o companie de talia gigantului din industria tehnologică, scrie MarketWatch.

Potrivit acordului, KIND Financial va folosi o platformă de cloud dezvoltată de Microsoft pentru a ajuta autoritățile și companiile să monitorizeze traseul comercial al canabisului legalizat și să prevină ca acesta să ajungă pe piața neagră.

“Microsoft sprijină misiunile guvernului de a reglementa și monitoriza substanțele și produsele controlate, de la controlul tutunului și al armelor de foc de către Departamentul de Justiție, până la reglementarea canabisului legal de către un stat“, arată un comunicat al Microsoft.

DOCUMENT Microsoft își prezintă planul de utilizare a platformei LinkedIn CITEȘTE ȘI DOCUMENT Microsoft își prezintă planul de utilizare a platformei LinkedIn

Compania nu a dat detalii financiare în privința contractului încheiat cu KIND Financial. 

Canabisul a fost legalizat în ultimii ani în mai multe state din SUA, inclusiv în Colorado și în capitala Washington, unde se află și sediul Microsoft. Cu toate acestea, consumul de marijuana este ilegal la nivel federal, astfel că jucătorii din industria de profil se confruntă cu dificultăți în accesarea de fonduri, în contextul în care băncile se tem să investească în companiile care se ocupă cu cultivarea și comercializarea canabisului.

Luna trecută, operatorul bursei Nasdaq a respins listarea rețelei de socializare MassRoots, cu peste 700.000 de utilizatori activi, cu argumentul că aceasta ar putea fi privită ca o companie ce “ajută și favorizează distribuția unei substanțe ilegale“.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
kind financial
marijuana
software monitorizare
acord
investitie