China și-a intensificat controlul asupra platformelor de internet

China și-a intensificat controlul asupra platformelor de internet
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2021

Autoritățile de reglementare din China au emis un set masiv de reglementări pentru sectorul internetului, interzicând concurența neloială și restricționând folosirea datelor utilizatorilor, cea mai recentă măsură împotriva puternicelor companii chineze din domeniul tehnologiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China și-a intensificat controlul asupra platformelor de internet, susținând că există riscul unor abuzuri din cauza poziției de pe piață, care ar putea afecta concurența, informarea consumatorilor și încălcarea drepturilor acestora, scrie Agerpres.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Decizia vine după ce în ultimele luni, companiile chineze din domeniul tehnologiei, inclusiv giganții Alibaba Group și Tencent Holdings, au primit amenzi masive.

Acțiunile companiilor din sectorul internetului listate la Hong Kong au scăzut în urma publicării reglementărilor.

Platforma video Bilibili Inc a înregistrat un declin de peste 5%, în timp ce Tencent, Alibaba, și serviciul de livrate de mâncare Meituan înregistrau scăderi de 3,5%, 2,6%, și, respectiv, 1,4%.

Operatorii de internet "nu trebuie să implementeze sau să asiste la implementarea concurenței neloiale pe internet, afectând concurența de pe piață și tranzacțiile corecte", a informat Administrația chineză de Stat pentru Reglementarea Piețelor (SAMR).

Operatorii nu trebuie să folosească date sau algoritmi pentru a deturna traficul sau pentru a influența alegerile consumatorilor. De asemenea, ei nu trebuie să utilizeze mijloace tehnice pentru a captura ilegal sau a utiliza datele altor operatori.

Belgienii de la Cegeka se extind în România cu birouri de tip satelit CITEȘTE ȘI Belgienii de la Cegeka se extind în România cu birouri de tip satelit

Se interzice companiilor fabricarea sau răspândirea de informații incorecte, care afectează reputația firmelor concurente, și sistemul "two-choose-one", prin care firmele din domeniul comerțului electronic împiedicau comercianții să-și prezinte produsele pe platformele rivale, precizează SAMR.

Recent, Administrația chineză de Stat pentru Reglementarea Piețelor (SAMR) a anunțat că a amendat JD.Com Inc, Tmall (deținută de Alibaba) și Vipshop cu 500.000 yuani (76.657 dolari) fiecare, pentru neregularități în privința prețurilor.

În ultimele săptămâni, autoritățile de la Beijing au intensificat reglementarea platformelor de comerț electronic și a companiilor din domeniul tehnologiei financiare (fintech). 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
internet