Chrome folosește un sistem mai eficient de învățare mecanică pentru a proteja utilizatorii împotriva atacurilor de phishing

Chrome folosește un sistem mai eficient de învățare mecanică pentru a proteja utilizatorii împotriva atacurilor de phishing
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iun 2022

Google spune că utilizatorii browser-ului Chrome beneficiază de o siguranță mai bună datorită sistemului integrat de învățare mecanică și vor avea și alte avantaje din aceeași cauză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În martie, Google a implementat în Chrome un nou model de învățare mecanică, ce funcționează local și încearcă să protejeze datele utilizatorilor. Acum, Google spune că noul sistem s-a dovedit a fi de 2,5 ori mai eficient decât cel anterior.

Fără a avea cifre concrete, pe care Google nu le-a oferit, este greu de spus cât de bine sunt protejați în realitate utilizatorii de noul mecanism de învățare mecanică din browser-ul Chrome.

Aplicația de mesagerie Telegram va lansa un abonament contra cost pentru utilizatori CITEȘTE ȘI Aplicația de mesagerie Telegram va lansa un abonament contra cost pentru utilizatori

Utilizatorii au toate motivele să fie suspicioși când Google face astfel de afirmații. Compania americană s-a lăudat și cu sistemele similare folosite pentru Play Store și, cu toate astea, au existat foarte multe cazuri în care aplicațiile malițioase și-au făcut de cap și au afectat milioane și milioane de utilizatori.

Phishing-ul nu este singura utilizare a algoritmilor de învățare mecanică din Chrome. Google spune că aceștia vor învăța să facă diferența între notificările web utile și cele care doar agasează utilizatorii, pentru a le bloca doar pe cele din urmă.

De asemenea, tot cu ajutorul învățării mecanice, Google spune că va face mai utilă bara de butoane din Chrome, care va învăța să afișeze doar funcțiile pe care utilizatorul le folosește într-un anumit moment.

Chrome este cel mai folosit browser web, având sute de milioane de utilizatori. Aceștia, cu sau fără voie ori cunoștință, contribuie la perfecționarea algoritmilor implementați de Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
învățare mecanică
phishing