Apple le va permite utilizatorilor să dezactiveze încetinirea intenționată a iPhone-urilor

Apple le va permite utilizatorilor să dezactiveze încetinirea intenționată a iPhone-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 ian 2018

Utilizatorii de iPhone vor putea în curând să aleagă între rularea în condițiile inițiale și încetinirea pentru siguranță a telefonului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șeful Apple, Tim Cook, a anunțat că următorul update de iOS le va da utilizatorilor posibilitatea să aleagă singuri dacă iPhone-ul personal rulează mai încet, pentru a nu se închide automat din cauza încălzirii bateriei, sau dacă merge în parametrii originali.

Sistemul de operare le va arăta utilizatorilor starea reală a bateriei în ceea ce privește capacitatea de înmagazinare a energiei, iar aceștia vor putea alege singuri dacă vor ca telefonul să ruleze la potențial maxim sau să fie încetinit automat.

Încetinirea automată și în secret a iPhone-urilor este unul dintre cele mai mari scandaluri în care e fost implicat gigantul american în cei 11 ani de când a fost lansat primul iPhone.

RCS&RDS capitalizează cu peste 12 milioane de lei filiala Integrasoft CITEȘTE ȘI RCS&RDS capitalizează cu peste 12 milioane de lei filiala Integrasoft

Apple a recunoscut că își încetinește singură iPhone-urile după ce testele independente au arătat că modele mai vechi de un an devin din ce în ce mai lente cu trecerea timpului și susține că a recurs la această strategie pentru a nu pune utilizatorii în pericol din cauza degradării bateriei.

Drept urmare, compania americană a fost dat în judecată în mai multe țări, fiind acuzată că încetinește intenționat iPhone-urile mai vechi pentru a forța utilizatorul să cumpere mai repede un model nou.

Tim Cook a spus că update-ul de iOS care va aduce modificările menționate va fi testat la începutul lunii februarie, ceea ce ar putea însemna că versiunea finală ar putea fi disponibilă din martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
baterii