Compania chineză Huawei, acord pe tehnologii 5G cu rivalii suedezi de la Ericsson

Compania chineză Huawei, acord pe tehnologii 5G cu rivalii suedezi de la Ericsson
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2023

Compania chineză Huawei, vizată de restricții pe piețe europene de tehnologii 5G, inclusiv în România, anunță că a semnat cu rivalii suedezi de la Ericsson un acord global de licențiere încrucișată, care acoperă pe termen lung brevetele esențiale pentru o gamă largă de tehnologii, printre care și cele legate de comunicațiile de generația a cincea (5G).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul Huawei-Ericsson acoperă vânzările companiilor de infrastructură de rețea și dispozitive de consum, oferind ambelor părți acces global la tehnologiile standardizate, brevetate reciproc, privind tehnologii ca 3GPP, ITU, IEEE și IETF pentru 3G, 4G și 5G, scrie StratUp Cafe.

Fondul Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a BlackBerry CITEȘTE ȘI Fondul Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a BlackBerry

„Suntem încântați să ajungem la un acord global de licențiere încrucișată pe termen lung cu Ericsson. În calitate de contribuabili majori ai brevetelor esențiale standard (SEP) pentru comunicațiile mobile, companiile recunosc valoarea proprietății intelectuale a celeilalte, iar acest acord creează un mediu de brevete mai puternic. Demonstrează angajamentul ambelor părți că proprietatea intelectuală ar trebui protejată și respectată în mod corespunzător. Angajamentul nostru de a împărtăși inovațiile tehnologice de vârf va conduce la dezvoltarea industriei durabile, oferindu-le consumatorilor produse și servicii mai robuste”, a declarat Alan Fan, șeful Departamentului de proprietate intelectuală al Huawei.

Huawei spune că, în ultimii 20 de ani, „a contribuit major la standardele TIC de masă, inclusiv cele pentru codec-uri celulare, Wi-Fi și multimedia”.

Compania chineză mai amintește că, în 2022 a ocupat primul loc în clasamentul solicitanților Oficiului European de Brevete pentru numărul de cereri de brevet depuse, cu 4.505 de solicitări.

Huawei mai afirmă că este „atât deținătorul, cât și implementatorul SEP-urilor și încearcă să adopte o abordare echilibrată în acordarea licențelor. Prin semnarea acestui acord, oferă și primește acces la tehnologii cheie”.

Fan menționează: „Acordul este rezultatul unor discuții prin care se asigură că interesele, atât ale deținătorilor de brevete, cât și cele ale implementatorilor sunt oferite în mod echitabil.”

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g