Compania X a concediat peste 1.200 de angajați responsabili cu moderarea conținutului, potrivit autorității de reglementare australiene

Compania X a concediat peste 1.200 de angajați responsabili cu moderarea conținutului, potrivit autorității de reglementare australiene
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2024

Compania X a lui Elon Musk a concediat peste 1.200 de angajați la nivel mondial din echipele sale responsabile de combaterea conținutului abuziv online, potrivit noilor cifre publicate de autoritatea de reglementare a internetului din Australia, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Autoritatea de reglementare, eSafety, a declarat că "reducerile drastice" și reînființarea a mii de conturi interzise au creat "cea mai proastă situație posibilă" pentru distribuirea de conținut dăunător, scrie News.ro.

Samsung Electronics estimează un declin de 35% al profitului operațional în trimestrul patru al anului 2023 CITEȘTE ȘI Samsung Electronics estimează un declin de 35% al profitului operațional în trimestrul patru al anului 2023

În ultimele luni, autoritatea de reglementare s-a concentrat în special asupra X, afirmând anterior că preluarea acesteia de către Musk a coincis cu o creștere a "toxicității și a urii" pe rețeaua de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Utilizând Legea australiană privind siguranța online, Comisia eSafety a obținut o listă detaliată a inginerilor de software, a moderatorilor de conținut și a altor membri ai personalului de securitate care lucrează la X.

Comisarul autorității de reglementare australiene, Julie Inman Grant, ea însăși fostă angajată a Twitter, a declarat că este pentru prima dată când aceste cifre au fost făcute publice.

Acestea au arătat că 1.213 angajați specializați în moderare, inclusiv subcontractori, au părăsit X de când a fost achiziționată de Elon Musk în octombrie 2022, 80% dintre ei fiind ingineri software.

Retragerea a 80% din acești ingineri specializați este ca și cum Volvo, renumit pentru standardele sale de siguranță, s-ar despărți de toți proiectanții și inginerii săi", a declarat ea pentru AFP.

Este, a spus ea, "cea mai rea situație posibilă". "Îți scazi considerabil apărarea și reintroduci recidiviștii pe platformă".

Australia a fost vârful de lance al efortului global de reglementare a rețelelor sociale, obligând companiile de tehnologie să explice cum abordează probleme precum discursul instigator la ură și infracțiunile sexuale împotriva minorilor.

Toyota va produce mașini electrice cu schimbător și ambreiaj, pentru a atrage mai mulți clienți de la mașinile cu combustie CITEȘTE ȘI Toyota va produce mașini electrice cu schimbător și ambreiaj, pentru a atrage mai mulți clienți de la mașinile cu combustie

În octombrie, Comisia pentru eSafety a amendat X cu 610.500 dolari australieni, adică 410.000 de dolari americani, afirmând că platforma nu a reușit să demonstreze clar că abordează proliferarea conținutului privind agresiunile sexuale asupra minorilor.

Dar X a ignorat termenul limită pentru a plăti amenda, înainte de a lansa o acțiune în justiție pentru a o anula.

Compania nu a răspuns la solicitarea AFP, trimițând în schimb un răspuns automat care spunea "ocupat pentru moment, vă rugăm să reveniți mai târziu".

viewscnt
Afla mai multe despre
x
concedieri