Componente scumpe folosite de Apple la unul dintre cele trei noi iPhone-uri

Componente scumpe folosite de Apple la unul dintre cele trei noi iPhone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 oct 2018

Conform unui calcul realizat prin analizarea fiecărei componente în parte, cel mai scump model dintre cele trei noi iPhone-uri este format din componente care însumează 453 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Analiza realizată de Techinsights se bazează pe datele obținute pe căi neoficiale de la producătorii de componente pentru noile iPhone-uri și arată o ușoară scumpire față de anul trecut.

Ca și anul trecut, cea mai scumpă componentă este ecranul OLED fabricat de Samsung. Însă, spre deosebire de anul anterior, ecranul mai mare de pe iPhone XS Max costă 90,5 dolari, de la 77,27 dolari cât ar fi costat în cazul lui iPhone X.

Procesorul, modemul, memoria, testarea, asamblarea și camera foto se numără și ele, nu neapărat în această ordine, printre cele mai scumpe componente ale noilor iPhone-uri.

Facebook se confruntă cu o nouă criză în urma piratării masive CITEȘTE ȘI Facebook se confruntă cu o nouă criză în urma piratării masive

Procesorul și modemurile, de exemplu, s-au scumpit cu aproximativ 10% față de anul trecut ajungând să coste Apple 72 de dolari pentru achiziție.

Deși are un rol esențial și s-a aflat în centrul a numeroase scandaluri în ultimii ani, bateria este cea mai ieftină componentă, costând doar 9 dolari. Chiar și așa, creșterea de preț este semnificativă de la 6,46 de dolari cât a costa anul anterior.

Per ansamblu, dacă în cazul lui iPhone X componentele necesare au costat aproximativ 395 de dolari, acest cost a crescut în cazul lui iPhone XS Max la 453 de dolari în cazul versiunii cu 256 GB spațiu ce stocare, cea care costă 1.100 de euro.

Nu toată diferența de la 453 de dolari până la prețul de vânzare de 1.100 de dolari intră în marja de profit a celor de la Apple, care au mai cheltuit și pentru alte aspecte precum cercetare și dezvoltate, implementare software și, nu în ultimul, marketing.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone